Kāpostiņš pie burkāniņa: 19 sautējumu receptes mājīgām vakariņām

Kāpostiņš pie burkāniņa: 19 sautējumu receptes mājīgām vakariņām
Foto: Shutterstock

Kad kabaču pankūkas esam noēdušies un vilināt sāk sātīgākas maltītes, skaidrs – ir klāt rudens. Un kas gan vēl vairāk varētu piestāvēt rudenim, ja ne sautējumi. Dārzeņu vai gaļas, ar kāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, vistas fileju vai liellopa gaļas gabaliņiem, kas sagriezti stroganovā. Viena lieta, par ko var pārliecināties atkal un atkal – tā ir ideālā maltīte vakariņām, kad ļoti gribas ēst.

Tāpēc izvēlējāmies 19 receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas, kas palīdzēs pāriet uz rudens garšu ēdienkarti. Tas var būt ātrais sautējums ar kabačiem, ķirbjiem un tomātiem. Vai pamatīgāks, ar kartupeļiem, kārdinošiem un mīkstiem liellopa gaļas gabaliņiem un kāpostiem. Galvenais, lai visas sastāvdaļas būtu proporcionāli savienotas un pagatavotas vienā lielā katlā.

Lai sautējums būtu perfekts, pirms tā gatavošanas jāņem vērā dažas lietas. Piemēram, izvēlies pamata garšas. Ja gatavo cūkgaļas sautējumu, tad tam piestāvēs sīpoli un āboli. Liellopa gaļas sautējumam derēs lauru lapas, rozmarīns un olīvas. Pupiņu un dārzeņu sautējumiem – svaigi garšaugi.

Svarīga ir arī secība, kādā produkti tiek ievietoti katlā. Sakņu dārzeņi, kas jāgatavo ilgāk, vienmēr jāieliek katlā vispirms. Mīkstākos kabačus vai ķirbjus pievieno vēlāk. Bet gaļu, lai tā nebūtu ilgi jāgatavo, sagriez mazākos gabaliņos. Sastāvdaļu sautēšanai izvēlies buljonu – tas maltītei piešķirs daudz izteiksmīgāku garšu, nekā vienkāršs ūdens. Un neaizmirsti par garšvielām!

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka