Foto: Shutterstock
Kad kabaču pankūkas esam noēdušies un vilināt sāk sātīgākas maltītes, skaidrs – ir klāt rudens. Un kas gan vēl vairāk varētu piestāvēt rudenim, ja ne sautējumi. Dārzeņu vai gaļas, ar kāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, vistas fileju vai liellopa gaļas gabaliņiem, kas sagriezti stroganovā. Viena lieta, par ko var pārliecināties atkal un atkal – tā ir ideālā maltīte vakariņām, kad ļoti gribas ēst.

Tāpēc izvēlējāmies 19 receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas, kas palīdzēs pāriet uz rudens garšu ēdienkarti. Tas var būt ātrais sautējums ar kabačiem, ķirbjiem un tomātiem. Vai pamatīgāks, ar kartupeļiem, kārdinošiem un mīkstiem liellopa gaļas gabaliņiem un kāpostiem. Galvenais, lai visas sastāvdaļas būtu proporcionāli savienotas un pagatavotas vienā lielā katlā.

Lai sautējums būtu perfekts, pirms tā gatavošanas jāņem vērā dažas lietas. Piemēram, izvēlies pamata garšas. Ja gatavo cūkgaļas sautējumu, tad tam piestāvēs sīpoli un āboli. Liellopa gaļas sautējumam derēs lauru lapas, rozmarīns un olīvas. Pupiņu un dārzeņu sautējumiem – svaigi garšaugi.

Svarīga ir arī secība, kādā produkti tiek ievietoti katlā. Sakņu dārzeņi, kas jāgatavo ilgāk, vienmēr jāieliek katlā vispirms. Mīkstākos kabačus vai ķirbjus pievieno vēlāk. Bet gaļu, lai tā nebūtu ilgi jāgatavo, sagriez mazākos gabaliņos. Sastāvdaļu sautēšanai izvēlies buljonu – tas maltītei piešķirs daudz izteiksmīgāku garšu, nekā vienkāršs ūdens. Un neaizmirsti par garšvielām!

Lai labi garšo!

Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

Lasīt vairāk

Lēcu sautējums ar ķirbi un desiņām

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu

Foto: DELFI

Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem

Foto: Shutterstock

Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas un ķirbja sautējums ar kariju

Foto: Vida Press

Ķirbju laiks klāt! Ja domā, kā pārstrādāt pašu vai lauku radu dārzā nobriedušo milzu ogu, un garšo karijs, šī ir recepte, kas jāizmēģina! Vēl gardāks būs, ja izmantosi sviesta ķirbi.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums ar sēnēm un tomātiem

Foto: Shutterstock

Vīnā un konservētos tomātos sautēta vista garantē neierastu un lielisku garšu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: DELFI

Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!

Lasīt vairāk

Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām

Foto: DELFI

Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.

Lasīt vairāk

Liesais kabaču-tomātu sautējums ar adžiku – gatavs 15 minūtēs

Foto: DELFI

Kamēr pannā uzkarst lāsīte eļļas, veikli sagriez dārzeņus gabalos. Tad atliks tikai tos strauji apcept, pikantumam pievienot adžiku un jau pavisam drīz varēsi mieloties ar garšīgu sautējumu, kas nekaitēs arī slaidajai līnijai.

Lasīt vairāk

Jauno kāpostu un sīpolu sautējums pannā

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam ātra un vienkārša recepte vasaras vakariņām no sērijas "kad algas diena tikai aizparīt, bet mājās nekā nav". Savu vakariņu recepti atsūtījusi Elza.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem sinepju mērcē

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams, sātīgs un gards cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem pikantā krējuma – sinepju mērcē. Garšos lieliski gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kartupeļu un ķirbju sautējums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un vienkārši pagatavojams kartupeļu un ķirbju sautējums. Tas lieliski garšos lieliem un maziem ēdājiem gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar fenheli, tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!

Lasīt vairāk

Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē

Foto: Shutterstock

Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sautējums ātrām pusdienām vai vakariņām

Foto: mosfood

Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!