Foto: Shutterstock
Avenes ir vienas no sulīgākajām un saldākajām vasaras pilnbrieda vēstnesēm, tādēļ daudzi tās pārliecinoši ierindo savu mīļāko ogu topa pirmajā vietā. Ja arī tu uzskati, ka nav labāka veida brīvdienu baudīšanai kā plānās pankūkas ar aveņu ievārījumu, ej solīti tālāk un pagatavo sulīgi-krēmīgu aveņu kūku, kas izcili garšos ar tasi melnas kafijas vai krūzīti aromātiskas piparmētru tējas.

Mums, kā allaž, ir padomā vairākas kārdinošas receptes saldiem brīvdienu vēderpriekiem. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā tikt pie gardas kūkas, ir aveņu-šokolādes kūka bez cepšanas, kas būs pa spēkam pat iesācējiem un noderēs arī tiem, kam nav pieejama cepeškrāsns.

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka – jau nosaukums vien liek sariesties mutē siekalām, vai ne? Arī šīs kūkas pagatavošanai nav nepieciešamas īpašas prasmes vai priekšzināšanas. Pietiks ar mikseri un sekošanu receptes norādījumiem.


Ja tev garšo gaisīgi kārtainās mīklas kārumi, tad lauku stila kūciņas ar avenēm un citronu krēmu ir kā radītas tavām garšu kārpiņām. Lai paātrinātu baudīšanas procesu, to pagatavošanai vari izmantot veikalā nopērkamo saldēto kārtaino mīklu.

Trausls smilšu mīklas groziņš (perfektas smilšu mīklas noslēpumus atklājām te) ar maigu vārīto krēmu un aveņogām noteikti būs pa prātam klasisku vērtību un garšu cienītājiem, bet eksperimentēt kārajiem iesakām saldināt brīvdienas, pagatavojot kraukšķīgu bezē putu mākoni – kārtaino "Pavlovu", kas, papildināta ar skābenajām avenēm, pacels tevi jaunos garšas baudījumu augstumos.

Lai labi garšo!

Vārītā krēma kūka ar avenēm

Foto: Shutterstock

Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūciņas

Foto: Shutterstock

Gards, maigs un gaisīgs našķis, kas greznos jebkuru svētku galdu. No dotā produktu daudzuma iznāk apmēram 16 mazas kūciņas, taču diezin vai kāda paliks neapēsta, jo saldā un skābā balanss ir tik kārdinošs, ka grūti atturēties no papildporcijas.

Lasīt vairāk

Lauku stila siera kūka ar svaigām avenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm

Foto: Privātais arhīvs

Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes un aveņu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.

Lasīt vairāk

Svaigās mini siera kūkas

Foto: Shutterstock

Gardas svaigās siera kūkas citā formā – nelielās porcijās, ko pasniegt viesiem. Kūciņas dekorē ar avenēm vai citām ogām, kas vislabāk garšo.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka

Foto: Shutterstock

Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.

Lasīt vairāk

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!