Foto: Shutterstock
Ziemas vēsie un pelēkie rīti tā vien mudina brokastīs apēst kaut ko siltu un sātīgu. Lai arī varētu šķist, ka siltas brokastis prasa laiku, tomēr dažu ēdienu pagatavošana neizņems daudz vairāk laika, kā sviestmaizes sasmērēšana, bet citas receptes būs piemērotas brīvākiem rīta cēlieniem.

Piedāvājam 10 vienkāršus brokastu ēdienus omulīgiem ziemas rītiem. Palutini sevi un savus mīļos ar kaut ko sildošu un garšīgu!

Kausētā siera vafeles

Foto: Shutterstock

Kausētā siera vafeles - visiem dzīves gadījumiem.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press

Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Karstās ievārījummaizes franču gaumē

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama karstā uzkoda, par ko bērni vienmēr būs sajūsmā. Un, ne tikai bērni...

Lasīt vairāk

Grauzdiņu sacepums ar četru sieru mērci

Foto: Shutterstock

Vienkāršām un ātrām vakariņām - franču maizes sacepums ar četru sieru mērci. Izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti ar 4 sieru un brokoļu mērci!

Lasīt vairāk

Vācu pankūkas

Foto: Shutterstock

Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.

Lasīt vairāk

Cepta ola kartupeļu groziņā

Foto: DELFI

Kēksiņu formiņas var izmantot, lai no rīvētiem kartupeļiem izveidotu groziņus, kuros var izcept smalki sagrieztu bekona šķēli un vēršaci. Cept būtu ieteicams individuālās keramiskās formiņās, lai tās varētu ērti pasniegt.

Lasīt vairāk

'Kedžerī' – rīsi ar laša gabaliņiem, kariju un olu

Foto: Shutterstock

Kedžerī ir britu nacionālais brokastu ēdiens, kura saknes meklējamas 19. gadsimta Indijā. Klasisks kedžerī ir karija rīsi, pasniegti ar zivi un vārītu olu. Piedāvājam klasiku papildināt ar pavasarīgajiem diļļu un pētersīļu zaļumiem, izceļot laša sārtos gabaliņus, bet vārītās olas vietā kedžerī var pasniegt ar plaucētām olām. To mīkstais dzeltenums kā mērce bagātinās rīsus un lasi.

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Vienkārša plāno pankūku mīkla

Foto: Shutterstock

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Lasīt vairāk

Tostermaizes olā ar grilētiem citrusaugļiem

Foto: Vida Press

Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.

Lasīt vairāk

Panēts kamambērs

Foto: Privātais arhīvs

"Kamambērs? Kas tas par zvēru? Tas ir kaut kāds siers, kas tīri neko garšo arī nepanēts. Maigs siers iekš baltas pelējuma ādiņas. Vai smird? Nē, kā visi - dor blue, un tjipa tavo sieri, pat maigāk," savā recepšu blogā raksta Trakā Ragana. Turpinājumā - viņas recepte, saglabājot oriģinālo rakstības stilu.

Lasīt vairāk

Fiksā un pavisam vienkāršā omlete

Foto: Shutterstock

Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!

Lasīt vairāk

Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!

Lasīt vairāk

Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā

Foto: Shutterstock

Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Brokastu plācenīši no kartupeļu biezeņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šie kartupeļu plācenīši garšo izcili gan tāpat, gan kā piedeva ar ceptām desiņām un šampinjoniem. Ļoti sātīgas brokastis! Ja iepriekšējā vakarā gatavoji kartupeļu biezputru, pagatavo brokastis no biezeņa atlikumiem.

Lasīt vairāk

Saulainās brokastu siermaizītes ar ceptiem tomātiem

Foto: Vida Press

Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.

Lasīt vairāk

Recepte īpašām brokastīm – gaisīgie olu 'mākoņi'

Vai zināt, cik vienkārši ir radīt Olu drāmu vai Olu ažiotāžu? Pagatavojiet šo supervienkāršo brokastu recepti! Pēc tam, kad biju ielikusi šī pavisam vienkāršā ēdiena foto savā Instagram un Facebook lapā, saņēmu neskaitāmus "Ak, kā tu TO izdarīji?" komentārus, kas mani vienlaicīgi gan uzjautrināja, gan pagodināja. Tā tiešām ir maģija - no vienas olas un kriksīša siera 15 minūtēs iegūt ko tik fantastiski skaistu!

Lasīt vairāk

Brokoļu saulīte - brokastu olas ar brokoļiem

Foto: Shutterstock

Skaista un vienkārša ideja brokastīm - ceptas olas ar brokoļiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!