Foto: Shutterstock
Maija pēdējās dienas mūs ir no sirds pārsteigušas un lutinājušas – termometra stabiņš pakāpies tik augstu, ka Latvijā nu ir siltāks nekā Eiropas dienvidos. Lai karstās dienas padarītu vēl patīkamākas un nedaudz ciešamākas tiem, kuriem svelmē grūti, portāls "Tasty" piedāvā duci gardu un veldzējošu kokteiļu recepšu.

Vēso kokteiļu gatavošanā var izpausties bez gala – tos var pagatavot no ūdens, augļiem, piena, saldējuma un daudzām citām sastāvdaļām. Galvenais pamatnoteikums vien ir tas, ka kokteilim jābūt aukstam un veldzējošam. Neatkarīgi no tā, vai tiek gatavoti ūdens, piena vai saldējuma kokteiļi, šķidrumam pavisam noteikti jābūt vēsam. Tāpēc, pirms blendera krūzē lej pienu, kefīru vai tik populāro smūtiju pamatu – mandeļu pienu – parūpējies, lai šķidrums vismaz pusstundu būtu nostāvējis ledusskapī.

Lai kokteili padarītu vēl vēsāku, izmanto saldētas ogas un augļus. Tie kokteilī pildīs ledus gabaliņu funkciju. Tāpat neaizmirsti par sezonas produktiem – šobrīd pilni dārzi ir ar rabarberiem, bet tirgū jau saldi un vilinoši smaržo zemenes. Nevajag smādēt arī svešzemju augļus un ogas, kuras mūsu platuma grādos neizaudzēt, jo arī no šiem produktiem sanāks teicami piena un saldējuma kokteiļi. Ja esi iecienījis saldenus kokteiļus, tad cukura vietā vari izmantot medu, kas būs aromātiskāks.

Rabarberu un banānu kefīra kokteilis

Atsvaidzinošs gardums – kefīra kokteilis ar skābenajiem rabarberiem un saldo banānu. Gatavs būs dažās minūtēs!

Lasīt vairāk

Piena kokteilis ar šokolādi

Foto: Shutterstock

Saulaino dienu klasika ir piena un saldējuma kokteiļi. Šokolādes piena kokteili var pagatavot pavisam ātri, ja vien mājās ir nedaudz kakao, šokolādes mērce un saldējums.

Lasīt vairāk

Dienvidu jūras smūtijs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īpaši tropisks un augļiem bagāts smūtijs, kurā satiekas krietna deva vitamīniem bagāto eksotisko augļu. Līdzās ierastajam banānam, kokteilī būs arī melone, papaija, marakujas mīkstums un grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Persiku un banānu saldējuma kokteilis

Persiku un banānu saldējuma kokteilis jūs atveldzēs karstās vasaras dienās un sniegs nepieciešamo enerģijas lādiņu.

Lasīt vairāk

Ūdens ar apelsīniem, laimu un gurķiem

Foto: Shutterstock

Smaržīgs un gards veldzējums karstai vasaras dienai. Gurķi ūdeni mīkstina, bet citrusi piešķir burvīgus aromātus.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu piena kokteilis

Rabarberu laiks jāizmanto no sirds – atveldzējies ar gardu piena kokteili. Rabarberu skābumu kokteilī piezemēs medus.

Lasīt vairāk

Svaigu ogu un jogurta kokteilis 'Rozā sapnis'

Foto: Shutterstock

Sāc dienu ar spēcinošu vitamīnu devu - pagatavo jogurta kokteili no svaigām vai saldētām ogām, piemēram, avenēm vai zemenēm!

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, laimu un gurķi

Foto: Shutterstock

Ūdeni dzeršanai var aromatizēt ar jebkādiem augļiem. Piedāvājam ūdeni ar zemenēm, laimu un gurķiem. Pievienotais gurķis ūdeni padara mīkstu, bet zemenes un laims uzburs glāzē vasaru.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un saldējuma kokteilis

Foto: Publicitātes foto

Enerģijas, vitamīnu un veselības bumba. Kokteilis, kas garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem, ir smiltsērkšķu nektāra ražošanas uzņēmuma Satori Alfa īpašnieka Māra Selgas recepte, ko par labu atzinuši arī "Rimi Gardēži" un stāstniece Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Mango lassi no Pendžābas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Blendētais kokteilis, kas tradicionāli nācis no Indijas apgabala, kur to arī vietējie dzer, ir ļoti līdzīgs tam, ko mēs pazīstam kā smūtiju. Īpašais lassi ir tas, ka to teju vienmēr taisa ar jogurtu un nepievieno cukuru, bet garšas pastiprināšanai pievienotas tiek garšvielas.

Lasīt vairāk

Burkānu un citronu sulas kokteilis 'Svaigais minimālisms'

"Oranžam" dienas sākumam - burkānu un citronu sulas kokteilis, ko iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Saldējuma kokteilis

Foto: Shutterstock

Saldējuma kokteilis - ziemas un vasaras variantā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!