Foto: Shutterstock

Reizēm ir jāatpūšas arī no kūkām un mafiniem. Tāpēc interesants un radoši pasniegts brīvdienu deserts noteikti būs glāzītēs, deserta trauciņos un tasītēs pagatavoti, garšīgi krēmi, želejas, kārtojumi un tiramisu. Par gluži bezgalīgām šīs iespējas saukt nevaram, bet kur izpausties ir!

Tiramisu un rupjmaizes kārtojumi visskaistāk izskatīsies garākās, caurspīdīgās glāzītēs, kurā saskatīt katru odziņu, dāmu pirkstiņa gabaliņu un svaigā siera krēma karoti. Bet bērnību atcerēties liks smaržīgās un saldās šokolādes vai kakao putas, kuras turpat deserta trauciņā atsvaidzināt ar kādu saldētu odziņu, kas noglabāta rudenim un ziemai. Taču tasītēs ceptie, kārdinoši grēcīgie šokolādes un kafijas krēmi sasildīs vēsākā dienā.

Kakao krēms kā senos laikos

Foto: Shutterstock

Gardam desertam - vienkārši pagatavojams kakao krēms, kas daudziem atgādinās bērnību vai skolas gadus.

Lasīt vairāk

Rupjmaizes kārtojums glāzītēs

Foto: Shutterstock

Rupjmaizes kārtojums - gards, bet ne pārāk salds deserts.

Lasīt vairāk

Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu

Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais citronu tiramisu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atsvaidzinoša tiramisu variācija ar izteiksmīgu citronu garšu.

Lasīt vairāk

Kārtainais deserts ar kazenēm un 'mascarpone' siera krēmu

Foto: DELFI

Brīvdienas ir tās reizes, kad tik ļoti ir vēlme apēst ko garšīgu, bet gatavošana nereti noplok pie apziņas, ka kūkas vai banānmaizes izcepšana prasa laiku. Jāsaka paldies kulinārijas dieviem, ka ir tādi kārtainie deserti, kuros likt ne tikai to, ko sirds kāro, bet, būsim atklāti, to, kas ir ledusskapī. Ātri, viegli un garšīgi!

Lasīt vairāk

Kokosriekstu, mango un laima krēms

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.

Lasīt vairāk

Krēmīgais ogu deserts

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.

Lasīt vairāk

Šokolādes putas ar ogām

Foto: Shutterstock

Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.

Lasīt vairāk

Kafijas olu krēms tasītēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.

Lasīt vairāk

Mango - jogurta želeja

Mājās taisīta mazkaloriju mango - jogurta želeja.

Lasīt vairāk

Kārtainais šokolādes un karameles deserts

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds un sāļš ir ideāla kombinācija, pievieno šokolādes desertam kriksīti rupjā jūras sāls, tas vēl pilnvērtīgāk ļaus izbaudīt bagātīgo šokolādes garšu! Netici? Izmēģini!

Lasīt vairāk

Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm

Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!