Kad zemeņu "trakums" pārgājis un tās izbaudītas visos iespējamajos variantos, laiks ieskandināt tvirti sulīgo ķiršu sezonu, pagatavojot kādu ķirsīgu kārumu no "Tasty" recepšu krājumiem.

Ķiršu siera kūciņas ir tik debešķīgi gardas, ka teju vai kusīs uz mēles un roka pati sniegsies pēc nākamā gabaliņa. Ja tev garšo gan ķirši, gan saldējums, apvieno šīs abas garšas, pagatavojot ķiršu saldējuma kūku.

Ņem vērā, ka ķiršu kārumus labāk gatavot no ogām, kas iepriekš atbrīvotas no kauliņiem. Te uzzināsi, kā to paveikt ātri un bez raizēm.

Klasisku pavārmākslas vērtību cienītājiem iesakām pagatavot apaļo ķiršu pīrāgu, kas izskatās tik kārdinoši, ka to varētu likt uz kulinārijas žurnāla vāka. Savukārt tie, kas vēlas nobaudīt garšīgu rezultātu, nepieliekot īpašas pūles, būs sajūsmā par vienkāršās ķiršu kūkas un apetītlīgo brauniju recepti.

Lai labi garšo!

Svaigās ķiršu siera kūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.

Lasīt vairāk

Mazās ķiršu un mandeļu kūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.

Lasīt vairāk

Ķiršu braunijs ar krēmsieru

Foto: Shutterstock

Grēcīgi garšīga šokolādes kūka ar ķiršiem un krēmsiera joslām. Tā iepriecinās gan tevi pašu pie tējas vai kafijas krūzes, gan liks justies īpašiem taviem ciemiņiem.

Lasīt vairāk

Apaļais ķiršu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.

Lasīt vairāk

Mājās gatavota ķiršu saldējuma kūka

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien pastaigājoties aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.

Lasīt vairāk

Vienkāršā ķiršu kūka

Foto: Shutterstock

Ķiršu sezonas kārums – vienkārši pagatavojama kūka.

Lasīt vairāk

Ķiršu un pistāciju plātsmaize

Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.

Lasīt vairāk

Mazās ķiršu kūciņas

Foto: Shutterstock

Kēksiņu formiņās var pagatavot ne tikai kēksiņus. Ļoti pievilcīgi izskatīsies mazas ķiršu kūciņas, groziņi ar ķiršu pildījumu. Šai kūciņai vari izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan kompota ogas. Ja izmanto kompota ogas, samazini cukura daudzumu.

Lasīt vairāk

Pīrāgs 'Iereibušais ķirsis'

Foto: iStock

Gards pīrāgs ar ķiršu pildījumu - ēd tāpat vai izbaudi vēl siltu kopā ar ar vaniļas saldējumu!

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci

Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!