Foto: Shutterstock

Tagad, kad ķirši nolasīti, ir īstais brīdis, lai ne tikai vārītu ievārījumus ziemai, bet pagatavotu ko garšīgu mājiniekiem, lai remdētu kāri pēc saldumiem. No ķiršiem var pagatavot teju visu to pašu, ko gatavojām no zemenēm un mellenēm. Tāpēc nevajag baidīties no izaicinājuma, un sarūpēt kādu gardu siera kūku ar ķiršiem pēcpusdienas viesiem, saldējumu karstajām dienām, kas strauji, strauji tuvojas, vai plātsmaizi pēc vislabākajām ģimenes receptēm.

Ņemot par pamatu šo vienkāršo kūkas recepti, sanāks burvīga ķiršu kūka. Bet naskākie var pagatavot garšu un gaisīgu tiramisu, starp cepumu un siera krēma kārtām berot ķiršu pusītes.

Mazās ķiršu un mandeļu kūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.

Lasīt vairāk

Apaļais ķiršu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.

Lasīt vairāk

Ķiršu saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Nekas nav gardāks vasarā par aukstu, garšīgu saldējumu. Vēl jo vairāk, ja tas ir pašu taisīts, no sarkaniem un sulīgiem ķiršiem, veselīgā grieķu jogurta un nedaudz medus.

Lasīt vairāk

Mazās ķiršu kūciņas

Foto: Shutterstock


Kēksiņu formiņās var pagatavot ne tikai kēksiņus. Ļoti pievilcīgi izskatīsies mazas ķiršu kūciņas, groziņi ar ķiršu pildījumu. Šai kūciņai vari izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan kompota ogas. Ja izmanto kompota ogas, samazini cukura daudzumu.

Lasīt vairāk

Svaigās ķiršu siera kūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Augļu kēkss


Aromātisks kēkss, kas labi garšos ar rūgtu kafiju vai tasi zāļu tējas.

Lasīt vairāk

Ķiršu un aveņu kompots


Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Ķiršu un pistāciju plātsmaize


Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Mājās gatavota ķiršu saldējuma kūka

Foto: Privātais arhīvs


Kādudien pastaigājoties aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci


Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!