Foto: Shutterstock
Mēs visi zinām, ka kotletes ir absolūta klasika un Vīnes šnicele pazīstama jau gadu simtiem. Izmaiņas ēšanas paradumos noved arī pie izmaiņām maltīšu gatavošanā – Kijevas kotletes var pagatavot arī bez kauliņa, bet omlete nav obligāti jācep pannā. Un karbonādēm nav jābūt no gaļas. Lūk, septiņas receptes, kas padarītas mūsdienīgākas!

Kijevas kotletes receptei ierasts redzēt klāt atstātu kauliņu. Taču tā kā dzīvojam laikā, kad ērti nopērkamas vistas filejas, mazais kauliņš gluži praktiski ir kļuvis lieks. Tāpat arī šniceli var pagatavot mazliet citādāk – no teļa gaļas, pasniedzot ar svaigu gurķu salātiem, un tā obligāti nav jāpagatavo panējumā.

Ja iecienīta ir Āzijas virtuve, tad rīvmaizē panētas garneles nebūs nekas svešs – to mazliet mūsdienīgāku var padarīt, piejaucot klāt sezama sēkliņas. Tāpat var padarīt vienkāršo vistas fileju daudzkārt baudāmāku, panējuma vietā gaļas gabaliņus apviļājot sēkliņu maisījumā. Bet pavisam moderni pasniegts ēdiens būs puķkāpostu karbonādes – kreptīgi un veselīgi!

Fotorecepte: Kijevas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepeškrāsnī gatavotas Kijevas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu 'karbonādes' ar graudaugu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pazīstamas sastāvdaļas pasniegtas neredzētā un garšīgā veidā – panētas ziedkāposta šķēles, kas atgādina lielas karbonādes, pasniegtas ar vārītu graudaugu maisījumu un gardajiem ciedru riekstiem. Mazliet pikantuma maltītei piešķirs vinegreta mērce no eļļas un sinepēm.

Lasīt vairāk

Video: Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā

Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!

Lasīt vairāk

Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Rīvmaizē ceptas garneles ar rīsiem un karija mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Aromātiskie basmati rīsi ar dārzeņu karija mērci un kraukšķīgām garnelēm.

Lasīt vairāk

Teļa gaļas šnicele ar gurķu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.

Lasīt vairāk

Cukīni un bazilika plācenīši ar mārrutku mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas sāļās cukīni pankūkas jeb plācenīši ar svaigo baziliku. Cukīni vietā var izmantot arī jaunos kabačus. Pankūkas pikantākas padara tajās esošais čili, kā arī mārrutku mērce, ar ko tās pasniedz.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!