Foto: Shutterstock
Ar milzu sniegpārslām novembri ir aizputinājis un pie mums beidzot ieradies viens no gada gaidītākajiem mēnešiem – decembris. Sauksim to par reibinoši saldu, jo starp piparkūku smaržu un kārdinošām kūkām der pacelt arī kādu karstvīna glāzi, lai sasildītos, un nedaudz "pabarot" Pirmajā adventē pagatavoto Ziemassvētku pudiņu. Ko tad gatavosim un ēdīsim šomēnes?

Šomēnes mazliet atvadāmies no ļoti sātīgām maltītēm, lai sagatavotos svētkiem, kā nākas. Tā vietā var izmēģināt kādu vieglāku salātu recepti vai krēmzupu – testēšanai, lai saprastu, vai ir vērts likt mielasta galdā. Tāpat jāatrod ideālā deserta recepte un jāatsvaidzina piparkūku cepšanas prasmes. Lai gan saldās noskaņās, decembrī jāatceras par kādu cepeti un pelēkajiem zirņiem – jo kas gan ir namamāte, kas galdā neceļ deviņus un vairāk ēdienus, vai ne?

"Decembris, manuprāt, ir gada garšīgākais mēnesis, kad arī pati izmēģinu jaunas variācijas un garšu salikumus, vismaz adventes vakaros, ja nesanāk laika ikdienā. Produktu plauktiņos un ledusskapī šajā mēnesī man noteikti ir labi daudz mandarīnu, kanēlis, šokolāde, lai iedvesmas vadīta varu pagatavot ko šokolādīgu, jo tā taču ir Ziemassvētku garša! Arī piparkūkas (pašu ceptas vai veikalā iegādātas). Bet no brango produktu klāsta – pelēkie zirņi, kas neapnīk dažādo pagatavošanas veidu dēļ. Katrs svētdienas vakars decembrī ir kūku vakars, kad tuvinieku lokā baudām kādu jaunu, kārdinošu kūku par godu jaunas svecītes iedegšanai, un šo jauko tradīciju ierosinu ieviest arī jums," iesaka "Tava māja" un "Tavs dārzs" redaktore Zane Bitmane.

Vērtīgus ieteikumus decembrim sniedz arī "Tasty" redaktore Jolanta Roze: "Šogad mēģini neatlikt uz pēdējo brīdi dāvanu iegādi un recepšu piemeklēšanu svētku galdam: kādi neierastāki salāti, steiks interesantā marinādē, cepetis ar sezonas sulīgo hurmu, laicīgi gatavot sākts Ziemassvētku pudiņš vai Itālijā iecienītais svētku kārums panetone liks priecāties gan lieliem, gan maziem.

Atceries – ir labi būt labam! Negaidi, kad kāds lūgs palīdzību, ej un dalies svētku priekā, uzaicinot ciemos draugus uz kopīgu Ziemassvētku dāvanu meistardarbnīcu vai iepriecini kādu, kam tas tiešām nepieciešams, piemēram, apciemo vientuļo kaimiņu, uzcienājot ar pašceptām biezpienmaizītēm. Dalies ar labāko, kas tev ir, un drīz vien jutīsi, ka sirdi piepilda patiess svētku prieks!"

Kamēr gaidām svētku brīnumu, ļaujies neparastām un kādu laiciņu nebaudītām garšām arī tu. Ļauj formā reibinošākam kļūt Ziemassvētku pudiņam. Laikus pagatavo piparkūku mīklu pēc kādas sen noskatītas receptes, bet pirms svētkiem neaizmirsti uzbriedināt pelēkos zirņus, lai nākamajā gadā maciņš tikai pieņemtos apjomos. Lai garšīgs decembris!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!