Foto: Shutterstock
Īstenie virtuves guru zina – ja saldētavā vienmēr ir kāda paciņa dārzeņu, tas ir garants tam, ka maltīti izdosies pagatavot ātri. Tā kā pavasara sākumā esam izslāpuši pēc visa zaļā, vērts paķert kādu saldētu zirnīšu paciņu un ķerties pie gatavošanas. Lūk, ducis recepšu gan uzkodām launagā, gan žiglām maltītēm pusdienās vai vakariņās!

Saldētu zaļo zirnīšu gatavošana būtiski neatšķiras no svaigo. Ja tos pievieno krēmzupām, makaroniem vai sautējumiem, tad to var darīt reizē ar visām citām sastāvdaļām, jo tie būs gatavi zibenīgi. Bet, ja paredzēts zirņus pievienot, piemēram, svaigajiem salātiem, tad tos pirms tam noblanšē. Saldētos zirņus atliek vien sabērt katliņā ar verdošu ūdeni, novārīt aptuveni trīs minūtes, bet pēc tam nokāst un atdzesēt, lai varētu izmantot, kā iecerēts.

Tas pats attiecas uz biezeņiem un "pastētēm" – saldētos zirņus atliek vien novārīt un samīcīt, lai iegūtu biezenim vajadzīgo konsistenci. Gatavojot saldētus zirņus, gan jāatceras, ka tiem vajadzēs arī garšvielas, jo to garša, lai gan būtiski neatšķiras, nav tik izteiksmīga, kā svaigajiem. Tāpēc neizvairies no sāls un pipariem, bet asākai garšai var pievienot arī kādu šķipsnu paprikas pulvera vai Kajēnas piparu.

Omlete ar zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Apnikusi tradicionālā omlete? Pamēģini omleti ar zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Mājās gatavotie zivju pirkstiņi ar zirņu biezeni

Foto: Publicitātes attēls

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu biezenis

Foto: Shutterstock

Kad ierastais kartupeļu biezenis apnicis, krāsnī cepti dārzeņi arī jau šķiet pārlieku bieži gatavoti, kaut reizi vērts izmēģināt recepti zaļo zirnīšu biezenim. Patīkams atklājums, ko gribēsies gatavot arvien biežāk.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Zirņu un sīpolloku krēmzupa

Foto: Shutterstock

Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.

Lasīt vairāk

Makaroni ar garnelēm un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojama un garšām bagātīga makaronu maltīte ar garnelēm un zaļiem zirnīšiem. Tas viss šķīvī mīsies ar skābeno citronu un sāļo cieto sieru.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Foto: Shutterstock

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Aukstā zaļo zirnīšu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tuvojoties vasaras sezonai, vairums no mums jau nepacietīgi gaida aukstās zupas baudīšanu, taču, atkāpjoties no klasiskām vērtībām, ir vērts izmēģināt arī šo auksto zaļo zirnīšu krēmzupu. Zupas krāsa, garša un tekstūra pilnībā atbilst pavasarim, turklāt tās pasniegšanas veids itin labi piestāv arī svētkiem.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu biezenis ar apceptiem burkāniem un kvinojas salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pagatavojot šo maltīti, izskatīsies, ka šķīvī būtu iekāpis pavasaris. Oranžie burkāni, zaļais zirnīšu biezenis un sarkano kāpostu salāti kopā veido neaizmirstamu krāsu buķeti, kas tikpat lieliski sader kopā arī garšas ziņā. Zaļo zirnīšu biezenis noteikti būs patīkams atklājums daudziem, tāpat kā viegli kraukšķīgie burkāni un sulīgie kāpostu salāti. Patīkami viegla maltīte jaunam nedēļas sākumam.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Kārdinošā pupiņu un zirnīšu pastēte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!