Foto: Shutterstock
Ne visi ir radīti ilgai šmorēšanai, tā vietā labprātāk izvēloties vienkāršas un ātri pagatavojamas maltītes ģimenes pabarošanai. Dārzeņu krēmzupas noteikti ierindojas šajā sarakstā, tāpēc lūko pēc receptes, ko izmēģināt, un palutini mājiniekus ar sildošu un reizē sātīgu zupu!

Lai arī šķiet, ka zupas pagatavošana ir laikietilpīga, patiesībā tā nebūt nav. Ja vien neizvēlēsies daudz sastāvdaļas vienai zupai, kas pieprasīs katru sakni vai dārzeni mizot, sagriezt un apcept vai novārīt, tad jau pārdesmit minūšu laikā varēs celt galdā siltu zupu. Taču tas nenozīmē, ka jāiztiek vien ar pliekanu ziedkāpostu vai vienu pašu ķirbi. Garšas dažādībai izmanto saldētavā noglabātās sēnes, tie paši ķirbji ļoti labi saderēs ar tomātiem, bet zaļos brokoļus apvieno ar āboliem.

Sastāvdaļas sāta sajūtai

Foto: Shutterstock

Ja minētās sastāvdaļas nevilina domāt, ka no tā var arī sātīgi paēst, aizspriedumus kliedēs zupai pievienotais saldais krējums, kausētais siers, sadrupināts zilais siers, tāpat arī garnējumā izmantotie grauzdiņi, apceptais bekons vai grilsiers darīs savu lietas labā.

Pamēģini novārīt lēcas un tās sablendēt kopā ar mīkstajiem dārzeņiem. Iegūsi krietni sātīgāku un arī pilnvērtīgāku maltīti. To pašu var teikt par turku zirņiem un pupiņām. Garnējumam var izmantot arī grauzdētas sēkliņas, piemēram, sezama, ķirbju, linsēklas, tāpat arī rieksti (pat negrauzdētā veidā) piešķirs maltītei kraukšķīgumu un arī papildu sātu.

Nekad nav par vēlu izmēģināt jaunus garšu salikumus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!