Foto: Shutterstock
Saulainās marta pievakares arī ēdienkartē ievieš savas izmaiņas – pēc garajiem un treknajiem ziemas mēnešiem aizvien gribas ko vieglāku, kraukšķīgāku un, nebaidīsimies teikt, arī veselīgāku. Kāpēc gan lai piektdienas vakara stundas nebūtu ideālas, lai mājiniekiem celtu galdā lielu bļodu pavasarīgu salātu? Šī iemesla dēļ izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krājumiem, ar kurām piekraukšķināt nedēļas nogales sākumu.

Ko tad likt kraukšķīgajos salātos? Var sākt ar viszināmāko pavasara velti – redīsiem. Ar tiem varēsi papildināt ne tikai kartupeļu salātus, bet arī biezpienu, zaļos lapu salātus un pat tādus, kuros irdeni paslēpies kuskuss vai kāds cits graudaugu produkts. Tāpat nevajadzētu aizmirst par dīgstiem – tie šobrīd ir pašā pilnbriedā.

Ja nu no barojošām lietām vēl negribas atvadīties pavisam, droši papildini salātus ar kādu zilā vai fetas siera drupatu. Tāpat salātiem piestāvēs dažas saujas riekstu vai kas cits tikpat kraukšķīgs, piemēram, sēkliņas. Bet salāti nebūtu pilnīgi bez kārtīgas tiesas mērces – eļļas, jogurta un pat sinepju svaigajiem salātiem piestāvēs ļoti. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!