Pēc lustīgi aizvadīta Līgo vakara, kad nobaudīts ne viens vien kauss ar spēcinošo miestiņu, pienācis brīdis sevi nedaudz pasaudzēt. Šī iemesla dēļ Jāņu dienā, lai pieturētos laba dūša, vislabākā tautas metode pret paģirām ir kāda sātīga un apetītlīga zupa.
Kuru zupu no visām gatavot tiem, kas alu dzēruši no sirds? Derēs kā sātīga soļanka, tā atspirdzinošs tomātu gaspačo. Galvenais, lai pašam ēdājam ne tikai garšo, bet ļoti, ļoti kārojas. Vēderu sasildīs arī rasoļņiks, skābu kāpostu zupa, skābeņu zupa un visas citas, kas ir ne tikai treknākas, bet arī sastāvdaļām bagātīgas, lai palīdzētu atgūt spēkus. Priecīgus Jāņus!
Kreptīgā paģiru zupa ar liellopa gaļu
Pēcsvētku dienā, protams, var ēst visus pārpalikumus no svētku galda, bet tad, ja viss jau noēsts vai nekas no esošā nekārojas, pamatīgi pabaros un enerģiju atgriezīs šī biezzupa.
Fiksā paģiru zupa
15 minūtēs pagatavojama paģiru zupa.
Pēcsvētku rīta kreftīgā pelmeņu zupa
Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.
Kreptīgā skābu kāpostu zupa
Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.
Sātīgā ungāru gulašzupa
Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.
Harčo gruzīnu gaumē
Riktīgi gards harčo gruzīnu gaumē.
Sātīgais rasoļņiks
Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.
Andalūzijas gaspačo recepte
Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.
Jāņu mātes vasaras tomātu zupa - gaspačo
Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.
Ātrā skābeņu zupa
Ātrā skābeņu zupa - 15 minūtes un ceļama galdā.
Soļanka no trīs veidu gaļas
Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.
Soļanka
Traki garda soļanka ar četru veidu gaļu.
Borščs Kubaņas kazaku gaumē
Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.
'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums
Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.