Foto: Shutterstock

Pēc lustīgi aizvadīta Līgo vakara, kad nobaudīts ne viens vien kauss ar spēcinošo miestiņu, pienācis brīdis sevi nedaudz pasaudzēt. Šī iemesla dēļ Jāņu dienā, lai pieturētos laba dūša, vislabākā tautas metode pret paģirām ir kāda sātīga un apetītlīga zupa.

Kuru zupu no visām gatavot tiem, kas alu dzēruši no sirds? Derēs kā sātīga soļanka, tā atspirdzinošs tomātu gaspačo. Galvenais, lai pašam ēdājam ne tikai garšo, bet ļoti, ļoti kārojas. Vēderu sasildīs arī rasoļņiks, skābu kāpostu zupa, skābeņu zupa un visas citas, kas ir ne tikai treknākas, bet arī sastāvdaļām bagātīgas, lai palīdzētu atgūt spēkus. Priecīgus Jāņus!

Kreptīgā paģiru zupa ar liellopa gaļu

Foto: Shutterstock

Pēcsvētku dienā, protams, var ēst visus pārpalikumus no svētku galda, bet tad, ja viss jau noēsts vai nekas no esošā nekārojas, pamatīgi pabaros un enerģiju atgriezīs šī biezzupa.

Lasīt vairāk

Fiksā paģiru zupa

Foto: Shutterstock

15 minūtēs pagatavojama paģiru zupa.

Lasīt vairāk

Pēcsvētku rīta kreftīgā pelmeņu zupa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.

Lasīt vairāk

Kreptīgā skābu kāpostu zupa

Foto: iStock

Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.

Lasīt vairāk

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Harčo gruzīnu gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi gards harčo gruzīnu gaumē.

Lasīt vairāk

Sātīgais rasoļņiks

Foto: Shutterstock

Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Andalūzijas gaspačo recepte

Foto: Shutterstock

Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.

Lasīt vairāk

Jāņu mātes vasaras tomātu zupa - gaspačo

Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Ātrā skābeņu zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā skābeņu zupa - 15 minūtes un ceļama galdā.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Soļanka

Foto: PantherMedia/Scanpix

Traki garda soļanka ar četru veidu gaļu.

Lasīt vairāk

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Foto: Shutterstock

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Lasīt vairāk

'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums

Foto: Shutterstock

Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!