Krēmīgas zupas ar kausētā siera piedevu: ducis ideju ātrām vakariņām

Krēmīgas zupas ar kausētā siera piedevu: ducis ideju ātrām vakariņām
Foto: Shutterstock

Silta, sātīga zupīte ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā aizņemtajos darbadienu vakaros ātri un garšīgi piepildīt draudīgi rūcošo puncīti. Šoreiz no "Tasty" recepšu arhīva izvēlējāmies dažādas maigas un krēmīgas viras ar kausētā siera piedevu, kas jau pēc neilga brīža liks izsalkušo mājinieku karotēm priecīgi šķindēt pret piepildīto bļodiņu malām.

Kausētais siers ir teju vai maģiska piedeva, kas pat visvienkāršāko zupu spēj padarīt īpaši gardu. Kas tad nepieciešams, lai 20 minūšu laikā pagatavotu vienkāršu dārzeņu siera zupu? Katliņā apceptiem dārzeņiem pievieno kādu lauru lapu, piparus, timiāna zariņu vai citas sev tīkamas garšvielas, tad pārlej visu ar ūdeni (ja vēlies vēl vairāk paātrināt zupas gatavošanas procesu, tad iepriekš uzkarsē ūdeni elektriskajā tējkannā) un vāri, līdz dārzeņi ir gatavi. Tad atliek tikai iemaisīt virumā kausēto sieru un sauju kapātu zaļumu.

Ja vēlies, lai zupas garša ir izteiksmīgāka, pievieno tai kūpināta šķiņķa, laša, žāvētas vistas gabaliņus vai salmiņos sagrieztas desiņas. Un pamēģini nedaudz kausētā siera pievienot arī ierastajai frikadeļu zupai – šādi tā iegūs jaunas, vēl patīkamākas garšas nianses.

Droši vari zupai pievienot arī iepriekš sviestā nedaudz apceptas gailenes, baravikas vai citas sēnes – šī piedeva siera zupu padarīs īpaši aromātisku un sezonai atbilstošu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka