Foto: DELFI
"Nesen, šķirojot pierakstus, uzgāju 2013. gada kladītes un piezīmju lapas. Tā bija raiba un darbīga vasara. Mēs ar "Delfi" galveno redaktoru Ingu Bērziņu aktīvi prātojām, kāds būs mūsu jaunais projekts par un ap ēšanu un gardēžu dzīvi – restorānu dzīve un smalki vīni, kritikas un padomi, receptes, ēdienkartes. Izskatījās visnotaļ vareni un ambiciozi, bet… Prātot un shēmot jau varam visādi, tomēr dzīve tomēr saliek visu savās vietās. Lasītāju atsaucība šo gadu gaitā ir pierādījusi – jo vienkāršāk un mājīgāk, jo labāk, bet tie dzīves smalkumi lai paliek citiem! Tieši tādēļ mūsu galvenais fokuss ir un paliks ēšana mājās," atmiņās par "Tasty" tapšanu dalās portāla pirmā redaktore, tagad “Delfi” interneta žurnālu galvenā redaktore Egita Pandare.

Es, "Tasty" redaktore Jolanta Roze, varu dēvēt portālu par savu ceturto bērnu, kurš mēdz sagādāt ne mazums rūpju, bet arī milzīgu prieku un lepnumu, ik dienu redzot pieaugam lasītāju skaitu. Tas pierāda, ka radošās komandas darbs nav veltīgs un mēs "stūrējam" pareizā virzienā. Man ir palaimējies, jo darbs ir arī mans hobijs. Cenšoties "uzburt" saturu, kur katrs varētu atrast ko sev noderīgu – gan tie, kuri, kad mājās nekā nav, no saldētavas izņem tīģergarneles, gan tie, kam līdz algai kabatā šķind vien pāris eiro, bieži diena paiet vienā elpas vilcienā. Tādēļ šodien atļaušos paņemt īsu atelpas brīdi, pieņemot apsveikumus no mana mīļa "Tasty" bijušajiem redaktoriem un citiem labajiem gariņiem, bez kuriem – nu nekur!

"Laikā, kad feisbuki un instagrami pilni ar visdažādākajiem garšīgajiem kairinātājiem, atliek Latvijas gardākajam portālam novēlēt, lai tas nezaudē spēju iedvesmot gatavot ikvienu! Jo sava recepte jāatrod gan mazmeitai, kas omi vēlas pārsteigt ar izcili sulīgām kotletēm, gan kavalierim, kurš randiņā solījis sirdsdāmai pasniegt diētiskos kvinojas salātus un gaisīgu suflē, kuru receptes viņa nošērojusi īpaši šim gadījumam. Un galu galā – lai lasītāji ne tikai iedvesmojas, bet arī ir tik naski uz gatavošanu, ka regulāri dalās ar savām firmas receptēm un papildina jau tā biezo "Tasty" pavārgrāmatu!" rosina Ketija Nuķe-Osīte, "Tasty" pavēlniece, kas uz laiku nobīdījusi malā putojamo slotiņu un daudzās kūku formas, lai audzinātu nākamo gardēžu paaudzi.

"Novēlu visām dāmām priecīgu šo jubilejas dienu, radošu nākamo gadu un daudz, daudz mīlestības ikkatrā brīdi! Lai ballīte ne vien gardiem pārsteigumiem bagāta, bet arī nedaudz galvu reibinoša, nosūtu "Tasty" īpašas jubilejas "zupas" recepti. Lai to pagatavotu, būs nepieciešamas vien divas pavisam vienkāršas sastāvdaļas, kas atrodamas katrā ledusskapī," sveicienus "Tasty" jubilejā sūta kādreizējā redaktore Inga Prauliņa

Kāda tad ir Ingas ieteiktās "zupas" recepte:

  • 1 pudele labi atdzesēta šampanieša;
  • 3 saujas saldētu zemeņogu.

"Atdzesē šampanieti ledusskapī. Pirms pasniegšanas glāzēs liek ledainas zemenes, pāri lej šampanieti, pasniedz ar smaidiem, mirdzošām acīm un cerību spārniem – viegliem kā pūkām. Priekā! Daudz laimes!"

Linda Tellgrena, viena no pašmāju populārākā ēst gatavošanas bloga autorēm, kura kādu laiku ir rosījusies arī "Tasty" virtuvē, sūta šādu apsveikumu: "Novēlu "Tasty" turpināt iedvesmot Latvijas gardēžus ik dienas arī turpmāk! Lai redaktoriem neaptrūkst ideju, recepšu un izdomas uzturēt dinamisko ritmu. Un lasītājiem – lai pietiek laika izlasīto realizēt dzīvē un savā virtuvē! Lai vienmēr 12 kūkas un 1 svecīte (un nevis otrādi) un skaisti svētki!"

"Kas gan būtu dzīve bez garšīgām maltītēm? Tas būtu kā ēdiens bez garšvielām vai kūka ar mazuma piegaršu. Tāpēc "novēlu – lai visa kā ir gana un nekā nepietrūkst! Nedz lasītāju, kas meklē iedvesmu, nedz ideju un enerģijas portāla veidotājiem. Lai "Tasty" turpina garšīgi dzīvot un iedvesmot!" tā "Tasty" jubilejā sumina portāla labā feja Zane Bitmane, kas nereti sniedz palīdzīgu roku satura veidošanā, kaut viņas ikdiena paiet, pildot "Tava māja" un "Tavs dārzs" redaktores pienākumus.

"Ik pa laikam mēdzu atkārtot – grūtākais ir nevis pagatavot ēdienu, bet izdomāt, ko īsti ēdīsim. Nu jau četrus gadus nenogurstoši par to rūpējas "Tasty", ik dienu dalot kārdinošas un noderīgas idejas un knifiņus gardām mājas maltītēm, kuru pamatā – aktuālā sezona un labākais, ko no tās baudīt. Un es esmu lepna par to, ka jau no pirmā darba mēneša mēs par sevi varam teikt – populārākais recepšu portāls Latvijā! Paldies radošajiem un tehniskajiem gariņiem, kas apčubina "Tasty", un paldies lasītājiem, kas mūs novērtē! Dzīvosim garšīgi!" elegantu punktu šai "Tasty" bijušo un esošo redaktoru novēlējumu parādei pieliek Egita.

Tagad gan laiks pāriet no vārdiem pie darbiem, saskanināt šampanieša glāzes un nobaudīt kādu no 12 kūkām, kuras šo četru gadu laikā paši cepuši un par īpaši garšīgām atzinuši "Tasty" redaktori un čaklie palīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!