Foto: Shutterstock
Tā kā pirmssvētku dienas jau tā ir spraigas un darāmo darbu saraksts Ziemassvētku dienā būs bezgalīgs, par dažām lietām vari parūpēties jau laikus. Viena no tām – svētku deserta pagatavošana. Ne velti uz Ziemassvētku kūkām attiecas paruna "jo ātrāk, jo labāk". Laikus gatavojams ne vien klasiskais angļu svētku pudiņš, bet arī augļu kūkas, kēksi un tradicionālās vācu Ziemassvētku štolles. Lai atvieglotu svētku dienas, kūkas pagatavot vari jau kaut šodien!

Tāpēc šī iemesla dēļ paraudzījāmies, ko tad savlaicīgi var pagatavot no "Tasty" plašās pavārgrāmatas svētku kūku receptēm. Par klasisko Ziemassvētku pudiņu gan jāaizmirst, jo to vajadzēja gatavot Pirmajā adventē – lai gan aizmāršīgākai saimniecei arī tas netraucēs. Pudiņš varbūt būs nedaudz mazāk reibinošs, jo saņēmis ne tik daudz brendija vai ruma, taču ēdams tas būs tāpat.

Skaidrs ir viens – jau tagad drošu sirdi var gatavot žāvēto augļu kūkas, kas labi uzglabājas ledusskapī. Tāpat Ziemassvētku dienu atvieglos fakts, ja laicīgi sagatavosi vācu tradicionālās štolles, itāliešu panforti vai panetoni. Vienīgais, kas noderēs, lai kūka nesabojātos – glazūru uzklāj vien dienu vai divas iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!