Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja ir viena pārbaudīta lieta, kas pabaro izsalkušos ģimenes locekļus vakariņu laikā, tad tā ir vistas fileja. Maciņam visai draudzīgais produkts ir viens no tiem, ko var pagatavot visdažādākajās variācijās, taču šoreiz apmierināsim kāri pēc kā sātīgāka. Iedvesmai izvēlējāmies 15 receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas, kas iekļausies tēmā "pildīta vistas fileja".

Kāpēc tieši pildīta? Jo to ir ne tikai visai viegli pagatavot, bet arī iespējams to izdarīt daudzos veidos. Kādu pildījumu starp iegriezto vistas krūtiņu liksi, tāds būs arī gala rezultāts. Viena no populārākajām pildītas vistas versijām ir Kijevas kotletes (agrāk tam izmantoja izcirtumu ar kauliņu, bet ērtības labad var iztikt ar krūtiņu vai tīru fileju). Tās gan pagatavot ir nedaudz laikietilpīgi, jo soli pa solim tas aizņem kādu brītiņu – jānostiprina gaļa ar kociņiem, lai neizspruktu pildījums, jāapviļā, jācep. Bet rezultāts noteikti būs tā vērts. Iegriežot ar nazīti, no Kijevas kotletes izspruks kārdinošs sviesta un garšaugu pildījums.

Foto: Privātais arhīvs

Bet vistas gaļā var sapildīt vēl daudz ko citu. Piemēram, pagatavot tās ar tomātiem, mocarellu un baziliku itāliešu virtuves noskaņās. Vai vienkārši salikt vistā kādu kūstošu sieru un spinātus vai puravus maigākai garšai. Starp citu, īsteni "nepieklājīga izvirtība", kas pacels septītajās debesīs, ir vistas filejas, kas pildītas ar garnelēm. Ja nebiedē kalorijas, var spert soli tālāk, un vistu ietīt bekonā vai pat cūkgaļā. Rezultātā iegūsi gardas ruletes, ko kāri ņukāt vien iekšā pie vakariņu galda. Ēdāji noteikti slavēs!

Vistas filejas ar sieru Kijevas gaumē

Smaržīgas un gardas vistas filejas kabatiņas, kas pildītas ar garšvielām bagāto ķiploku garšas svaigo sieru. Šī būs ideāla gaļas piedeva pie svaigiem lapu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Ar sieru pildīta vistas fileja cūkgaļas 'mētelītī'

Brīvdienu pusdienām - vistas fileja, kas pildīta ar sieru un ietīta cauraugušas cūkgaļas šķēlītē. Pasniedz to ar šampinjonu mērci un ceptām kartupeļu šķēlītēm, iesaka receptes autore Sintija Bīriņa.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa ar ķiploku pildījumu

Ja garšo putna baltā gaļa un ķiploki, šis ēdiens noteikti jāpagatavo - pikantais pildījums gaļai piešķir īpašu aromātu. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja, kas pildīta ar sieru un pasniegta ar ceptiem gurķiem

Grilēta vistas fileja brīnišķīgi saderēsies ar ceptiem gurķiem. Kas teicis, ka gurķus nevar cept? Var. Ēdiens būs viegls, piemērots vēlākām vakariņām, neradot smaguma sajūtu. Filejas pildīšanai iesakām izmantot piesātināto spāņu cieto aitas sieru Mančego (Manchego), bet derēs arī jebkurš cits labi kūstošs siers.

Lasīt vairāk

Vistas ruletītes ar datelēm un aprikozēm

Maigas vistas gaļas ruletes, kas pildītas ar aprikozēm un datelēm, bet apvīstītas ar bekona šķēlīti. Pasniedz ar svaigajiem salātiem vai dārzeņu biezeni.

Lasīt vairāk

Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku

Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Kijevas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu

Cepeškrāsnī gatavotas Kijevas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.

Lasīt vairāk

Pildīta vistas krūtiņa ar spinātiem un fetas sieru

Sulīgas vistas krūtiņas, kas pildītas ar veselīgajiem spinātiem un sadrupinātu fetas sieru. Pasniedz pusdienās vai vakariņās ar salātiem, tvaicētām pupiņām vai zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Ar sieru un šķiņķi pildīta vistas šnicele jeb 'cordon bleu'

Ja gribi sevi šodien palutināt ar ko īpaši gardu, pagatavo franču virtuves klasiku – ar sieru un šķiņķi pildītu vistas šniceli jeb cāli "cordon bleu". Tas ir ne vien ļoti garšīgs, bet arī ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.

Lasīt vairāk

Vistas filejas rullīši ar kartupeļu biezeni un siera mērci

Vakariņas īstiem siera faniem - kartupeļu biezenis ar sieru, vistas filejas rullīši ar sieru, un tam visam pāri - siera mērce! Ieteikums ēdienam pievienot mazāk sāli nekā parasti, jo cietais siers pats par sevi ir visai sāļš.

Lasīt vairāk

Kijevas kotletes

Kijevas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem

Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.

Lasīt vairāk

Vistas filejas 'suši' jeb veselīgi kāpostu rullīši

Ķīnas kāposta lapas var izmantot, lai pagatavotu sulīgus, veselīgus mini tītenīšus, kas, sagriezti šķēlēs, līdzinās suši. Recepti iesaka Jana Raševica.

Lasīt vairāk

Sulīgas krāsnī ceptas vistas filejas ar dārzeņiem un sieru

Neparastu veidu, kā krāsnī izcept sulīgas un gardas vistas filejas, iesaka Agnese Kislina.

Lasīt vairāk

Pildīta vistas fileja ar spinātiem un fetu

Spināti un fetas siers ir lieliska kombinācija, ko vērts apvienot un likt lietā vistas fileju pildīšanai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!