Foto: Shutterstock
Kamēr aprīlis pēdējās dienas mūs nelutina ar sauli, bet liek ierausties zem pleda ar siltāku tējas krūzi rokās, vērts padomāt par kādu grēcīgāku un sildošu kārumu. Kas gan labāk spēs piesildīt virtuvi un likt mājai smaržot, ja ne kāda kūka, kas gatavojas cepeškrāsnī. Lūk, 10 burvīgi šokolādīgas ātri pagatavojamu brauniju jeb brūnīšu receptes no "Tasty" krājumiem!

Šokolādīgo gardumu pagatavot it nemaz nav grūti. Atliek vien uzjaukt mīklu, izvēlēties, kādas piedevas mīkstajai šokolādes kūkai pievienosi, un lielākā tiesa jau paveikta. Visgardākie brūnīši noteikti sanāks no tumšās šokolādes vai kārtīgas tiesas kakao. Tomēr, ja esi pretējā frontē un neko labāku par balto šokolādi nespēj iedomāties – noteikti pamēģini šokolādes blondiju!

Tiem, kas krāsni nevēlas darbināt, iesakām ātro variantu – mikroviļņu krāsnī pagatavojamu šokolādes brūnīti krūzītē. Bet, ja vēlies ko vienkāršāku un svaigāku, iesakām pamēģināt necepto braunija versiju.

Lai labi garšo!

Šokolādīgie brūnīši ar sāļo karameļu mērci

Krēmīgi, šokolādīgi brūnīši, kas pilnai laimei tiek pasniegti, devīgi pārlieti ar sāļo karameļu mērci, iepriecinās jebkuru saldummīli!

Lasīt vairāk

Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem

Foto: Shutterstock
Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.

Lasīt vairāk

Mitrais brūnītis ar valriekstiem

Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojams našķis – mitrais brūnītis jeb braunijs, kurš pa gabaliņam vien izkusīs mutē. Pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Maija Minskere.

Lasīt vairāk

Samtainie 'Nutella' brūnīši no divām sastāvdaļām

Tas šķiet neticami, bet samtaini šokolādīgo un mutē kūstošo "Nutella" brūnīšu pagatavošanai ir nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas! Turklāt ar šo našķi varēs mieloties arī tie, kuriem konstatēta glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Svaigēdāju brauniji

Foto: Shutterstock
Pavisam citādāks braunijs – bez miltiem, olām un nepieciešamības slēgt iekšā cepeškrāsni. Svaigēdāju braunija pamatā ir dateles, valrieksti un kakao pulveris. To atliks vien pagatavot, nedaudz atdzesēt ledusskapī un varēs baudīt uzreiz.

Lasīt vairāk

Šokolādes brūnītis jeb braunijs

"Ja ir vēlme panašķoties ar ko ļoti gardu un vienkārši pagatavojamu, šī būs īstā recepte, jo kas gan var būt vienkāršāk kā uztapināt brauniju? Receptē izmantotos kokosa un kakao sviestus vari aizstāt ar 150 gramiem saldkrējuma sviesta." – atklāj kulinārijas portāla "Gards, ka nenoēsties!" autore.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes 'blondijs' ar upenēm

Foto: DELFI
Tā kā mājās bija aizķērusies baltā šokolāde, tumšais braunijs pārtapa par ''blondiju'', bet patīkamākam kontrastam izmantoju tirgū nopirktās upenes. Gala rezultāts? Viens teica, ka garšo līdzīgi biezpienmaizei, kaut gan no biezpiena šeit nav ne smakas, cits izjuta izteiktu baltās šokolādes garšu, bet vēl kādam labpatika saldā un skābā balanss. Kā patiks tev, jānoskaidro ar vienkāršāko – receptes izmēģināšanas – taktiku.

Lasīt vairāk

Dubultās šokolādes brūnītis ar sāļo karameli

Brīdinu – dikti trekns un grēcīgs. Un ļoti, ļoti garšīgs.

Lasīt vairāk

Ķiršu braunijs ar krēmsieru

Foto: Shutterstock
Grēcīgi garšīga šokolādes kūka ar ķiršiem un krēmsiera joslām. Tā iepriecinās gan tevi pašu pie tējas vai kafijas krūzes, gan liks justies īpašiem taviem ciemiņiem.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardais šokolādes braunijs ar ķirbju biezeni

Foto: DELFI
Braunijs un ķirbju biezenis? Visticamāk vairumam šī šķiet nesavienojama kombinācija, tomēr nezinātāji pat nenojaustu par slepeno sastāvdaļu, turklāt šī recepte ir vēl viens radošs gājiens rudens ogas izmantošanai. Ķirbju biezenis ļauj izveidot pasakainu marmoram līdzīgu efektu, tāpēc šī ir ne tikai lieliska garšu, bet arī krāsu kombinācija.

Lasīt vairāk

Gardākie šokolādes brauniji

Vienkārši un ātri pagatavojami, mitri un kārdinoši šokolādes brauniji.

Lasīt vairāk

Braunijs krūzītē nieka trīs minūtēs

Foto: DELFI
Katram reiz pienāk diena, kad ļoti kārojas kas salds. Ja vien mājās ir dažas nepieciešamās sastāvdaļas, tad braunijs krūzītē būs, iespējams, labākais veids, kā remdināt kāri pēc salduma.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!