Laba daudz nevajag: kraukšķīgu lapu salātu variācijas vakariņām

Laba daudz nevajag: kraukšķīgu lapu salātu variācijas vakariņām
Foto: Shutterstock

Vasarīgās dienās, kad saulīte lutina visas dienas garumā, nudien nav vēlmes ilgi kavēties pie plīts, lai tapinātu vakariņas. Laika taupīšanas nolūkos noderēs ierosmes kraukšķīgu salātu variācijām, kas remdēs izsalkumu dienā, kad sātīgus ēdienus nemaz negribas.

Ar lapu salātu gatavošanu nekad nevar nošaut greizi. Pamatā izmanto labi daudz dažādas salātlapas, un tad zaļumu tiesu papildini ar apceptu gaļu, tunci, dažādiem dārzeņiem, sieru, jūras veltēm vai ko citu. Dārzeņus var izmantot svaigus, grilētus vai pat marinētus – labi garšos visos variantos.

Lielu lomu garšas labvēlībā spēlē mērce, un šajā gadījumā, kad pamatā ir labi daudz svaigo lapu, jāizmanto mērces uz eļļas bāzes. Tā var būt medus, sinepju mērce, pesto aizdars vai balzamiko mērce. Mērču pagatavošanas knifus vari apgūt šeit, taču arī bagātīgi apslacīti ar olīveļļu, kāda citrusa sulu un garšvielām, salāti būs gatavi tūlītējai baudīšanai. Atceries, ka jebkuru salātu mērci ieteicams iemaisīt svaigajos salātos īsi pirms pasniegšanas, citādi salātlapas saplaks un zaudēs kraukšķīgumu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka