Foto: Shutterstock
Vistu spārniņi ir apveltīti ar īpašu maģiju - tie spēj nozust no jebkura viesību galda zibenīgā ātrumā. Hops, un milzīgais trauks, kurš vēl nupat bija pilns līdz pašai augšai, jau ir tukšs kā izslaucīts - neatliek nekas cits, kā nolaizīt gardo mērci no viegli lipīgajiem pirkstiem. Ja netici, pagatavo kādu no četrām kārdinošajām receptēm, papildini ar gardu ķiploku, tomātu vai sinepju mērci, un pārliecinies pats, ka mēs runājam taisnību.

Noderīgs padoms

Pirms vistu spārniņus pārlej ar marinādi, nogriez tiem galus - tie satur maz gaļas un cepoties parasti apdeg, toties lieliski noderēs vistas buljona pagatavošanai.

Atlikušo spārnu pa skrimšļa locījuma vietu sagriez divās daļās - šādi sagatavoti spārniņi ātrāk izcepsies, turklāt arī mieloties ar tiem būs daudz parocīgāk.

Vistu spārniņi sojas-medus mērcē

Foto: Shutterstock
Vistu spārniņi ar medus,ingvera un sojas mērci.

Lasīt vairāk

Izcila tomātu mērce no četrām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock
Tomātu mērce ir itāliešu virtuves pamatu pamats - bez tās neiztikt gan gatavojot picu, gan dažāda veida pastas. Šī vienkāršā recepte noderēs visiem, kuriem nācies vilties, nopērkot kārtējo masveida produkcijas "šedevru".

Lasīt vairāk

Tzatziki mērce

Foto: PantherMedia/Scanpix
Tzatziki - garda mērce grauzdiņiem, čipsiem vai dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Neaizmirstamie Trīnes spārniņi ar kečupu

Foto: DELFI
Šie cāļa spārniņi karstajā tomātu kečupa marinādē, reiz pagatavoti, kļūst par ēdienu, ko gatavo regulāri - tik garšīgi tie ir! Pagatavo kā pamatēdienu vai karsto uzkodu, labi garšo arī auksti. Mums gan nav gadījies nogaršot aukstus, jo tie pazūd no šķīvjiem vienā acumirklī!

Lasīt vairāk

Spārniņi ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock
Spārniņi ar ķiplokiem glazēti gardā ķiploku - medus mērcītē.

Lasīt vairāk

Sinepju mērce

Foto: Shutterstock
Sinepju mērce pikantam aizdaram.

Lasīt vairāk

Zeltaini vistu spārniņi apelsīnu-čili marmelādē

Foto: Vida Press
Mazliet citādi vistu spārniņi – marinēti aromātiski pikantajā apelsīnu-čili marmelādē, tie veido gardu, saldskābi asu karameles garoziņu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!