Lēti, ātri, garšīgi: 16 sātīgas zirņu zupas vienkāršām darbdienu maltītēm

Lēti, ātri, garšīgi: 16 sātīgas zirņu zupas vienkāršām darbdienu maltītēm
Foto: Shutterstock

Šoreiz ierosinām sākt nedēļu ar daudziem kopš bērnības tik mīļo zirņu zupu. Starp citu, to var pagatavot ne vien no šķeltajiem zirņiem, kā tas mums ierasts, bet arī no turku zirņiem un saldētiem zaļajiem zirnīšiem. Arī zupas konsistenci katrs var izvēlēties pēc sirds patikas: kādam tīkamāks ir sātīgs zirņu virums, kas ir tik biezs, ka tajā stāv karote, citam kārojas vieglu zirņu zupiņu dzidrā buljonā, vēl kādam labāk iet pie dūšas ātri pagatavojamas, krēmīgas biezzupas. Mums atradīsies receptes katrai gaumei!

Piemēram, skaisti zeltaina, tumīga šķelto zirņu zupiņa, kas pilnai laimei pasniegta ar grauzdētu maizi un kraukšķīgām bekona šķēlēm. Lai izvārītu zirņus bez ilgstošas mērcēšanas, ber šķeltos zirņus aukstā ūdenī, uzvāri, nokās un tad izmanto zupas gatavošanai.

Ja vēlies baudīt ko izmalcinātāku, tad pamēģini 15 minūšu laikā pagatavojamu turku zirņu zupu ar konservētu tunci vai tomātu zupu ar kraukšķīgiem turku zirņiem.

Savukārt no saldētiem zaļajiem zirnīšiem pavisam ātri vari pagatavot vieglu un maigu krēmzupu, kas priecēs tevi ne vien ar lielisku garšu, bet arī vasarīgi košo krāsu, ko vēl vairāk vari izcelt, pievienojot zupai pirmos dobē sadīgušos lociņus vai citus aromātiskos garšaugus.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka