Pat visvienkāršākie kartupeļi, krāsnī cepti kļūs daudzkārt gardāki un kraukšķīgāki, īpaši, ja tos papildināsi ar rozmarīnu, ķiplokiem, medu, graudu sinepēm un citiem gardiem labumiem. Atliks tikai pagatavot kādu gardu mērcīti, svaigus salātus, un sātīga maltīte būs gatava.
Ja pēc aktivitātēm svaigā gaisā esi izsalcis kā vilks, tad ar kartupeļiem vien nebūs līdzēts – papildini tos ar desiņām, marinētiem vistu stilbiņiem, ribiņām vai pagatavo krāsnī ko īpaši gruntīgu, piemēram, kotletes, sulīgas karbonādes siera "kažokā" vai pat aromātisku šašliku trīslitru burkā.
Brīvdienās ir arī ciemos iešanas un viesu gaidīšanas laiks. Tiekoties ar draugiem, izmanto cepeškrāsni ķiploku graudziņu vai karstmaižu pagatavošanai – tā ir ātra, vienkārša un vienmēr aktuāla mājas ballīšu klasika.
Cepeškrāns tieši šajās brīvdienās ir saniķojusies? Mums ir risinājums arī šādai likstai – cepešpannu liec uz plīts riņķiem, un jau pēc neilga brīža virtuvi piepildīs kārdinošs paeljas aromāts.
Lai labi garšo!
Sulīgas gaļas un cukīni bumbiņas grieķu gaumē – keftedes
Aromātiskas gaļas bumbiņas grieķu gaumē, kas, pateicoties pievienotajiem kabačiem, cepeškrāsnī kļūs īpaši sulīgas un "pufīgas". Tradicionāli tās tiek gatavotas no jēra vai liellopa gaļas, bet garšīgas bumbiņas izdosies arī no cūkas, teļa, vistas vai tītara gaļas.
Kad laikapstākļi nelutina: kā izcept šašliku bez grila – trīslitru burkā
Ieskatoties kalendārā, ir skaidrs, ka šašlika sezona jau ir klāt, bet, paraugoties pa logu, ir skaidrs – šodien drebināties, cenšoties iekurināt grilu, nebūs tā labākā doma. Tad nu neatliek nekas cits kā vien būt radošiem un meklēt alternatīvas šašlika gatavošanas metodes. Izrādās, ka neticami sulīgu šašliku var izcept cepeškrāsnī, iesmiņus vertikāli liekot sausās trīslitru burkās.
'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
"Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.
Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
Par karaliskām šīs karbonādes var dēvēt gan pateicoties to iespaidīgajam izmēram, gan nepārspējamam sulīgumam un īpaši piesātinātajai garšai, ko plāni izklapētajām gaļas šķēlēm piešķir pikantā marināde un sātīgais siera "kažociņš". Protams, kalorijas šajā gadījumā skaitīt būs lieki, bet vismaz rudenī taču ir sevi jāpalutina, ja peldkostīmu sezonas gaidās ieturētās diētas šogad nebija ieguldīto pūļu vērtas. Labā ziņa ir tāda, ka varēsi iztikt bez eļļas un miltu-olas panējuma, kā arī izvairīties no stāvēšanas pie karstas pannas un ziliem dūmiem piepildītas virtuves, jo visu "melno" darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns.
Cepeškrāsnī cepta marinēta cūkgaļa ar kartupeļiem
Cūkgaļa marinādē ar kartupeļiem - cepeškrāsnī, lai kārtīgas pusdienas vienā cepienā.
Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto
"Katrās mājās sava īstā un pareizā karstmaizīšu metode. Mūsmājās vienmēr uz urrā aiziet šāda versija, kurā pamatsastāvdaļas ir nemainīgas – graudu maize, žāvēta gaļa, siers, sīpoli un tomāti, bet variējam ar pievienotajām mērcēm," par savām "firmas" karstmaizītēm stāsta Evita, piedāvājot šo kārumu izmēģināt arī citiem.
Ribiņas marinādē ar kartupelīšiem
Ribiņas marinādē ar kartupelīšiem – kārtīgām pusdienām vai vakariņām gan pašu ģimenei, gan viesiem.
Garšīgs eksperiments: kā cepešpannā uz plīts pagatavot paelju 10 personām
Paelja ir īsti piemērots ēdiens mājas ballītēm – to tradicionāli gatavo liela izmēra seklā pannā, lai sātīgi pabarotu lielāku cilvēku daudzumu. Bet, ko iesākt, ja tev nav paeljas pannas?
Līdzņemšanai ērta picas alternatīva – sulīgas picmaizītes
Rauga mīklu, tomātu mērci, sieru un citas ierastās sastāvdaļas var izmantot ne vien picas, bet arī ļoti gardu un sulīgu picmaizīšu pagatavošanai. Tās lieliski garšos arī pēc tam, kad būs atdzisušas, turklāt, atšķirībā no picas, būs ērtas līdzņemšanai gan pusdienu kastītē, gan ātrai izsalkuma remdēšanai mašīnā vai piknikā, ar ģimeni dodoties pretī zelta rudenim.
Cepeškrāsnī cepti vistu šķiņķīši sīpolu marinādē
Ir vērts paķimerēties, gatavošanas laikā mainot krāsns temperatūru, lai iegūtu gardākās vakariņas nedēļā. Recepti konkursam "Sīpolu ceļš" piesaka Mārcis Puriņš.
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi pikantā marinādē ar kraukšķīgām mednieku desiņām
Zeltaini kartupelīši un kraukšķīgas mednieku desiņas – smaržos visa māja un ģimene būs sajūsmā! Turklāt nenāksies pat īpaši nopūlēties virtuvē.
Sulīgās vistas gaļas un biezpiena kotletītes ar citronu un piparmētru
"Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinas garšas nianses. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša." Savu gardo vistas–biezpiena kotletīšu recepti komentē bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Sulīgs vistas cepetis majonēzē ar ķiplokiem
Cepeškrāsnī cepta sulīga vista majonēzes–ķiploku marinādē.
Ātrās pesto maizītes ar tomātiem un cukīni
No saldētas kārtainās mīklas ātri un vienkārši pagatavojama sāļa našķa recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu
Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!
Vista ar rīsiem un papriku cepeškrāsnī
Zeltaina vistiņa un rīsi, kas piesūkušies ar vistas buljonu un ceptas paprikas kārdinošo aromātu. Tavi mājinieki būs sajūsmā par šo gardo maltīti! Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.
Pikantās siera karstmaizes ar desu un marinētiem gurķīšiem
"Šīs ir mūsu mājās iecienītās karstmaizes, kas garšo visiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Everita Strazdiņa.
Kārdinošās karstmaizītes ar cīsiņiem, sieru un ķirštomātiem
"Kā man tādas šodien sakārojās! Karstās maizītes ar ķirštomātiem, sieru, desiņu un lociņiem," - tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Foto recepte: Krāsnī ceptas karbonādes ar rīvētiem kartupeļiem un majonēzes mērci
"Mazliet citādas karbonādes – ar ceptiem sīpoliem, rīvētiem kartupeļiem un bagātīgu ķiploku mērces kārtu. Tās izdodas ļoti sulīgas un teju vai kūst mutē! Pateicoties īpaši sātīgajām sastāvdaļām, šīs karbonādes īpaši novērtēs stiprais dzimums," teic mūsu lasītāja Inese Libeķe, iesakot pārbaudītu recepti.
Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un sieru
Ar aromātiskiem pašmāju tomātiem un dāsnu siera kārtu "apsegtas" vistas karbonādes izdosies īpaši sulīgas un gardas. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.