Foto: Shutterstock
Tici vai ne, bet līdz Lielā gavēņa finišam atlikušas vien piecas dienas! Turot īkšķus, lai tev izdodas veiksmīgi sasniegt nosprausto mērķi, jau septīto nedēļu piedāvājam bezgaļas ēdienkarti visām darbdienām, katrai dienai piemeklējot trīs garšīgas receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Piektdienas ēdienkartē iekļāvām arī zivju ēdienus, lai tu varētu pamazām sagatavoties Lieldienu brīvdienu vēderpriekiem. Sarūpējām arī pāris smūtiju receptes, kas palīdzēs remdēt izsalkumu ēdienreižu satarplaikos.

Ēdienkarte pirmdienai

Brokastis: Olu un zaļumu salāti
Pusdienas: Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru
Vakariņas: Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Ēdienkarte otrdienai

Brokastis: Sulīgie seleriju–bumbieru salāti ar eļļas–laima mērci
Pusdienas: Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu
Vakariņas: Atdzesētais borščs

Ēdienkarte trešdienai

Brokastis: Valmieras salāti
Pusdienas: Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Vakariņas: Aromātiskā pupiņu biezeņzupa

Ēdienkarte ceturtdienai

Brokastis: Kartupeļu, redīsu un gurķu salāti ar sinepju mērci
Pusdienas: Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Vakariņas: Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu

Ēdienkarte piektdienai

Brokastis: Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām
Pusdienas: Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Vakariņas: Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, tad pagatavo kādu no diviem mūsu šīs nedēļas recepšu izlasē iekļautajiem smūtijiem.

Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!