Foto: Shutterstock

Šķiet, Ceturtā advente pienākusi tik ātri, ka nepaspējām ne samirkšķināt acis. Līdz Ziemassvētkiem un brīnumu pilnajam vakaram palikušas vien četras dienas, tāpēc svētdiena ir ideāli piemērota, lai sagatavotu mīklu cepšanai uz svētkiem vai paspētu sacept laicīgi tās piparkūkas, kuru mīklu nav nepieciešams noturēt pāris dienas.

Ja esi klasisku vērtību piekritējs, tad iesakām gatavot medus piparkūkas – tās sanāks vienmēr, un nebūs jāuztraucas, ka kādam ēdājam varētu negaršot. Bet, ja meklē receptes kārumu dažādošanai, iesakām pamēģināt pievienot piparkūkām īpašas sastāvdaļas, piemēram, ķimenes vai pat lavandu ziediņus.

Īpaši smaržīgas piparkūkas sanāks, ja mīklai klāt pierīvēsi arī kaltētas citrusaugļu miziņas, piemēram, apelsīnu, citronu vai greipfrūtu. Bet izceptās piparkūkas neaizmirsti izdekorēt ar saldu pūdercukura glazūru – to vislabāk gatavot no stingri sakulta olu baltuma, kam pievienots pūdercukurs un pavisam nedaudz citronu sula.

Medus piparkūkas

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama medus piparkūku recepte.

Lasīt vairāk

Viegli pagatavojama piparkūku mīkla ar fantastiskiem garšas elementiem

Foto: Shutterstock

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem.

Lasīt vairāk

Vienkāršā piparkūku glazūra

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad piparkūkas izceptas, jāķeras pie to izrotāšanas, piemēram, ar klasisko piparkūku glazūru no olbaltuma un pūdercukura!

Lasīt vairāk

Vienkāršās medus piparkūkas

Smaržīga un garda mīkla piparkūkām, kuras pagatavošana neprasa daudz laika. Svarīgākais – mīklu pietiekami ilgi pirms cepšanas noturēt.

Lasīt vairāk

Foto: Kā pagatavot skaistus piparkūku dekorus?

Foto: Vida Press

Piparkūkas var cept ne tikai saldumu kāres remdēšanai, bet arī dekorāciju veidošanai. Ja uzmanīsi, lai gardie piprkūku dekori netiktu pārlieku ātri apēsti, tos varēsi izmantot iekarināšanai logos, egļu virteņu veidošanā, galda kartīšu papildināšanā un citos svētku sajūtu rosinošos dekoros.

Lasīt vairāk

Vienkāršas piparkūkas ātrai cepšanai

Foto: Shutterstock

Šīs nu ir tā piparkūku mīkla, kuras pagatavošana prasīs pavisam īsu laika sprīdi un nebūs pat jāatdzesē ledusskapī. Rezultātā sanāks garšīgi piparkūkcepumi, ko ātri apēst kopā ar karstu tējas krūzi vai karstvīnu.

Lasīt vairāk

Rairitas piparkūkas

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas, trauslas un mutē kūstošas piparkūkas!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās svētku piparkūkas

Foto: Vida Press

Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

Lasīt vairāk

Smaržīgās medus piparkūkas ar ķimenēm

Ķimenes pirmajā mirklī varētu šķist visai neparasta piedeva tādam klasiskam Ziemassvētku kraukšķim, kā piparkūkas. Tomēr garšu kombinācija nostrādā tik veiksmīgi, ka roka stiepsies pēc vēl vienas piparkūkas.

Lasīt vairāk

Cietās piparkūkas ar kanēli

Ziemssvētki klāt, jācep gardas piparkūkas ar kanēli!

Lasīt vairāk

Rudzu miltu piparkūkas

Foto: Shutterstock

Nedaudz citādākas piparkūkas, kuras gatavo no rudzu miltiem.

Lasīt vairāk

Mīkstās piparkūkas

Foto: Shutterstock

Samērā vienkārša recepte mīkstajām piparkūkām.

Lasīt vairāk

Lavandu piparkūkas ar pūdercukura glazūru

Svētku laikā piparkūku smarža piepilda ikvienu māju. Lai pamēģinātu ko interesantu, iesakām pamēģināt medus piparkūku mīklai pievienot kaltētus lavandu ziediņus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!