Foto: Shutterstock
Lielā talka ir strauji pietuvojusies. Lai pēc pamatīgā darba daudzu stundu garumā talcinieki mājās aizbrauktu ne tikai labi pastrādājuši, bet arī kārtīgi paēduši, jāparūpējas par to izsalkumu. Lūk, 12 receptes, ko čaklajiem strādniekiem varēsi pagatavot brīvā dabā!

Galvenais, kas jāsaplāno, gatavojot ēdienu svaigā gaisā – ugunskurs ar kārtīgu katlu un grils. Ja sastāvdaļas iepriekš sagatavotas, brīvā dabā varēsi pagatavot ne vien soļanku un zivju zupu, bet arī ungāru gulašu, ko tradicionāli arī gatavo uz uguns. Bez zupām, noteikti talciniekus iepriecini arī ar kādu gaļas maltīti – šašliku, iesmiņiem vai kādu steiku.

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Klasiskais cūkgaļas šašliks

Foto: Shutterstock

Šobrīd veikalos pieejamas neskaitāmas variācijas gatavai, jau iemarinētai cepamgaļai, tomēr daudz gardāks šašliks būs, ja marinēsiet to paši. Lūk, klasiska šašlika recepte, kurā tiek izmantots baltvīns un citrons. Vispārizplatītais uzskats, ka šašlikam noteikti jābūt marinētam etiķī, ir maldīgs.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.

Lasīt vairāk

Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos

Foto: Shutterstock

Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.

Lasīt vairāk

Liellopa steiks ķimeņu un raudenes marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Apstrādā steiku ar sauso marinādi un ļauj gaļai marinēties vismaz vienu stundu. To var atstāt arī ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē uz visu nakti. Sāls mīkstinās gaļas šķiedras un steiks izcepsies mīksts un sulīgs.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Ātrie vistas iesmiņi majonēzes marinādē

Foto: DELFI

Meklē idejas Jāņu šašlikam? Izmēģini šo restorāna "Bibliotēka Nr.1" šefpavāra Māra Jansona recepti! Ļoti ātra un efektīga marināde. Vistas gaļa vienmēr sanāks mīksta un sulīga. Turklāt marinēšanai pietiks ar 20 minūtēm. Majonēze marinēšanās laikā iesūcas gaļā un padara to īpaši sulīgu, bet cepoties gaļa iegūst skaistu, zeltainu toni.

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Foto: Shutterstock

Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Nātru zupa ar žāvētām ribiņām

Foto: Shutterstock

Pavasarī viens no vērtīgākajiem un veselīgākajiem zaļumiem ir jaunās nātrītes, kas aug malu malās. Pareizi apstrādājot dzēlīgās lapiņas, tās var izmantot gan kā salātu, gan kā zupu sastāvdaļu. Šai reizei - garda nātru zupas recepte.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas plovs

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams cūkgaļas plovs.

Lasīt vairāk

Grilēta karpa ar ķiplokiem un ķimenēm

Foto: DELFI

Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!