Foto: Shutterstock
Pildītas olas ir viens no populārākajiem Lieldienu mielasta sāļajiem našķiem – tik vienkārši pagatavojams, bet tai pat laikā izsmalcināts un kārdinošs. Ķeroties pie gatavošanas, ņem vērā, ka ir novērots – šai uzkodai ir tendence pazust no svētku galda zibenīgos tempos.

Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz svētku galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.

Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. No uz pusēm pārgrieztajām olām izņem dzeltenumus. Ievieto tos kādā traukā vai virtuves kombainā, pievieno mazliet olīveļļas, sinepes, etiķi vai majonēzi un kārtīgi visu samaisa. Piedevas ne tikai uzlabos olu dzeltenuma garšu, bet piešķirs vajadzīgo tekstūru. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis.

Kad pildījums gatavs, atliek vien to ielikt atpakaļ olu baltuma pusītēs. Šim darbiņam vari izmantot karoti vai padarīt pildītās olas mazliet skaistākas, talkā ņemot konditorejas tūtu ar uzgali. Vienkārši sapildi dzeltenumu masu tūtā un iespied olu pusītēs. Sapildītās olas pārkaisi ar garšvielām, zaļumiem, dekorē ar kādu olīvu, laša gabaliņu vai, piemēram, ķilavām.

Iedvesmojies no mums un cel galdā gardas uzkodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!