Foto: Shutterstock
Trūkst idejas vakariņām? Pagatavo sautējumu vai sacepumu, tas nevar neizdoties. Turklāt nekas nevar pārspēt mājīgumā sacepumu vai sautējumu. Tu varēsi izpatikt ikvienam, jo iespējamo variāciju ir tik daudz. Tam lēni burbuļojot uz plīts vai karsējoties cepeškrāsnī, smarža piepildīs katru telpas šūnu un radīs to drošo, patīkamo sajūtu par mājām.

Vienlaicīgi, sautējumam vai sacepumam nav jāvelta pārmērīgi daudz darba un uzmanības. Ēdiens gatavojas ilgi un lēni, tikmēr tu vari izdarīt vēl daudz ko citu. Neuztraucies, ja kāda sastāvdaļa, kas paredzēta receptē, nav mājās, vienkārši aizvieto to ar kaut ko citu līdzīgu. Lēni gatavojoties, dažādās produktu garšas sadraudzējas un veidojas īpašā, smaržīgā, ļoti garšīgā sacepumu un sautējumu burvība.

Piedāvājam 9 rosinošas idejas smaržīgām un mājīgām vakariņām:

Jēra gaļas sautējums ar dārzeņiem un pupām

Foto: Shutterstock
Šī ēdiena pagatavošanai vajadzēs laiku, bet tas ir tā vērts, lai iegūtu smaržīgu un garšīgu jēra gaļas sautējumu. Jēru sagriez nelielos gabaliņos, tā tie izsutināsies tomēr ātrāk nekā sutinot lielu gaļas gabalu.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Foto: Shutterstock
Sātīgais maltītei - jēra gaļas un kāļu sautējums.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Vida Press
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Kalmāru sautējums Toskānas gaumē

Foto: Vida Press
Kalmāri ir specifiska jūras velte, kas prasa īpašu uzmanību pagatavošanā. Šis pikantais sautējums būs veids, kā pagatavot kalmāru tik maigu, lai tas būtu patiesi gards!

Lasīt vairāk

Bagātīgais gaļas sautējums

Foto: Vida Press
Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!

Lasīt vairāk

Zaļumos sutināts lasis

Foto: Shutterstock
Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

Lasīt vairāk

Gardais dārzeņu sacepums ar lēcām un kartupeļu plācenīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.

Lasīt vairāk

Sātīgais veģetārais sacepums

Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar kraukšķīgo siera garoziņu, būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru

Foto: Vida Press
Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!