Foto: Shutterstock kolāža

Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem pūliņiem? Makaroni kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, turklāt šo klasisko divsavienību iespējams pagatavot daudz un dažādos garšīgos veidos.

Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, domājot par makaroniem un malto gaļu, protams, ir itāliešu virtuves "zelta fonds" – spageti ar sātīgu un tumīgu Boloņas mērci. Rudens ir īstais brīdis, kad izmēģināt šo recepti, izmantojot sezonas sulīgos tomātus, burkānus, sīpolus, selerijas un aromātiskus garšaugus. Šļuciņa vīna šim demokrātiskajam ēdienam piešķirs restorāna maltītes cienīgu garšu, turklāt maltīte visai ģimenei izmaksās tik, cik viena porcija "ragù alla bolognese" glaunā restorānā.

No maltās gaļas var ne tikai pagatavot dažādas mērces, kotletes vai gaļas bumbiņas, bet arī izmantot to gardām zupām, papildinot ar dažādu formu pastu. Viena no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamām ir frikadeļu zupa, tikai šoreiz kartupeļus aizstāj ar pāris saujām pastas. Ja vēlies ģimeni pārsteigt ar ko mazāk ierastu, tad pildi frikadeļu masu iepriekš apvārītos gliemežvāku formas makaronos un sautē buljonā līdz gatavībai. Ja pirms pasniegšanas pārkaisīsi savu kulināro šedevru ar rīvētu cieto sieru un kapātām bazilika lapiņām, tad ovācijas garantētas!

Ļoti izsalkušiem vienkāršu un tradicionālu garšu kombināciju piekritējiem notekti būs pa prātam makaronu sacepums ar malto gaļu, papildinātu ar paprikas šķēlēm un sīpolu ripiņām un pārlietu ar ķiplokotu siera un majonēzes maisījumu, kas cepšanas laikā izveidos kārdinoši zeltainu un sulīgu garoziņu. Starp citu, tas ir lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos makaronus, turklāt maltīte būs gatava jau pēc 40 minūtēm.

Tievētājiem piemērota kombinācija būs pilngraudu makaroni (sāta sajūtu nodrošinās jau pāris ēdamkarotes) un tvaicētas tītara, vistas filejas vai liesas liellopa maltās gaļas bumbiņas – ja maltajai gaļai uz smalkās rīves pierīvēsi kādu burkānu, kabaci, selerijas sakni, papriku vai kāpostu, samazināsi kaloriju skaitu, turklāt bumbiņas tvaicēšanas procesā kļūs īpaši sulīgas. Pārējo šķīvja daļu piepildi ar sulīgiem dārzeņu salātiem un izbaudi veselīgo un gardo maltīti bez sirdsapziņas pārmetumiem!

Savukārt makaroni flotes gaumē palīdzēs aizceļot uz padomju laikiem, kad šis ēdiens bija īstena ēdnīcu klasika. Makaroni "pa flotski" garšos īpaši autentiski, piestrebjot klāt kefīru – it īpaši, ja tas būs ieliets "graņonkā".

Nu gan laiks norīt siekalas un steigties uz virtuvi, lai pagatavotu kādu no 17 "Tasty" piedāvātajām makaronu un maltās gaļas kombinācijām, ar kurām noteikti nenošausi greizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!