Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Labas kvalitātes maltā gaļa var būt ātri pagatavojamas un sātīgas maltītes pamats. Vispopulārākās sastāvdaļas maltajā gaļā parasti ir cūkgaļas un liellopu gaļas kombinācija, kas rezultātu padara saturīgu un sulīgu. Ieteicams gaļas gabalus tirdzniecības vietās izvēlēties pašiem un palūgt, lai tos samaļ. Šādu iespēju var izmantot gan tirgos, gan lielveikalos.

Liellopa gaļa lieliski noderēs burgeru gatavošanai un pastas ēdienos, kur nepieciešamā liesāka gaļa. Savukārt cūkgaļas pievienošana malumam dod augstāku tauku procentu un sulīgāku gala rezultātu.

Tikpat dažāda izmantošanā ir arī putnu maltā gaļa - to var gatavot ar rīsiem, baltajām pupiņām, pievienojot dārzeņus un garšaugus. Savukārt no maltas jēra gaļas tiek gatavoti daudzi austrumu ēdieni, tos papildinot ar aromātiskām garšvielām un kuskusu vai rīsiem. Atrodi savu recepti un nebaidies eksperimentēt!

Pildīti kabači ar gaļu

Pildīti kabači ar malto gaļu
Foto: Shutterstock

Pildīti kabači ar gaļu - gardas pusdienas bez lielas noņemšanās pa virtuvi.

Lasīt vairāk

Boloņas mērce

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.

Lasīt vairāk

Gardās gaļas bumbiņas zviedru gaumē - ātri un sātīgi

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gaļas bumbas ir viens no zviedru virtuvē biežāk sastopamajiem ēdieniem. Pagatavo tās pusdienās un baudi ar dažādām piedevām, kā arī dārzeņiem, pārkaisot ar zaļumiem vai sieru!

Lasīt vairāk

Grilētas kotletes

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.

Lasīt vairāk

Krievu virtuves klasika - pelmeņi

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Pašu gatavotie pelmeņi šīs dienas vakariņām vai saldētavā, līdz sakārojas.

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Tomātu zupa ar pupiņām un frikadelēm
Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī

Maltās gaļas sacepums ar rīsiem un tomātiem
Foto: Shutterstock

Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".

Lasīt vairāk

Maltās gaļas klaipiņi

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Maltas gaļas klaipiņi - ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Frikadeles kāpostlapu mundierī

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: All Over Press

Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Pildītas paprikas recepte
Foto: Shutterstock

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem

Maltā gaļa ikdienas maltītēs: padomi un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers

Burgera recepte
Foto: Kafejnīca Šķūnis

Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.

Lasīt vairāk

Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'

Kabaču sautējums ar gaļu un papriku
Foto: Shutterstock

Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus - man sanāca nu ļooooti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!

Lasīt vairāk

Tagliatelle ar malto gaļu

Makaroni ar malto gaļu
Foto: Shutterstock

Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!

Lasīt vairāk

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka