Foto: Shutterstock
Pienākusi tā spraigā novembra nedēļa – Mārtiņdienas tirdziņi –, kad ne viena vien bērndārznieka un skolēna mamma (vai arī tētis) spiesta domāt par to, kādus kārumus mazajam biznesmenim palīdzēt pagatavot. Lai Mārtiņdienas tirgošanās patiesi būtu izdevusies, jādomā, lai kārumi ne tikai garšotu mazajiem ēdājiem, bet būtu arī viegli paņemami mazajās roķelēs. Tāpēc "Tasty" steidz palīgā tām mammām, kas meklē iedvesmu!

Vispirms jāatceras tas, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Bieži vien bērni ir itin priecīgi par simbolisku naudiņu nopirkt kādu kūkas gabaliņu, tāpēc šeit var noderēt kāda plātsmaize, brūnītis vai medus kūka, kas teju visiem iet pie sirds. Vienmēr liels pieprasījums ir pēc klasiskiem bērnības gardumiem – riekstiņiem, kas pildīti ar iebiezināto pienu, žagariņiem, biezpiena pončikiem, kā arī sēnīšu cepumiem, kas glazēti ar balto un tumšo šokolādi.

Bet ērtākai ēšanai un turēšanai rokās var noderēt mafini, kūciņas uz kociņiem un izdekorēti cepumu salmiņi. Tāpat bērnu vidū lielā cieņā ir cīsiņi – ja vien saldētavā vēl ir kārtainā mīkla, no šīm divām sastāvdaļām var pagatavot brīnumu lietas. Galvenais pieiet Mārtiņdienas gardumiem radoši un talkā ņemt arī pašu bērnu, lai ar lepnumu var teikt, ka piedalījies gatavošanā.

Atceries par pasniegšanu un iepakojumu

Tā kā mazās roķeles tirgošanas laikā ne tikai ņem gardumus, bet arī naudiņu, atceries, ka gluži higiēniski nav visu grābstīt ar rokām pa tiešo. Daudzos lielveikalos nu jau plašā klāstā atrodami caurspīdīgi mazi saiņošanas maisiņi un tūtas, kārbiņas, mafinu papīriņi un citi sīkumi, kas var ļoti noderēt Mārtiņdienas tirdziņiem. Ja mazais tirgotājs citiem piedāvā gabaliņos sagrieztu kūku, iedod līdzi salvetes. Cepumus vari sasaiņot maisiņos, bet katru iebiezinātā piena riekstiņu vai citas lipīgas konfektes vari ielikt mazāka vai lielāka izmēra mafinu papīra formiņās. Tā mazais tirgotājs nesmērēsies ar lipīgiem pirkstiņiem un citiem būs prieks viņa preci iegādāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!