Foto: Shutterstock
Tā kā arī Ceturtā advente jāpavada saldi, gatavojoties svētkiem mājās vari pagatavot ne vien apjomīgas kūkas un pīrādziņus, bet arī mazākus gardumus – saldas trifeles. Šie našķi ir itin viegli pagatavojami un neprasa lielas pūles – atliek vien pagatavot pamata masu un velt bumbiņas. Lūk, 10 kārdinošas receptes no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas krājumiem!

Visiem labi pazīstamas ir šokolādes trifeles – tās ir mutē kūstošas, sātīgas un ļoti, ļoti saldas. Šokolādes trifeļu pamatā ir biezais ganaša krēms, ko gatavo no šokolādes un saldā krējuma – šokolādi izkausē un karsē divas reizes, lai tā būtu vajadzīgajā konsistencē. Bez šokolādes trifelēm vari pamēģināt arī kokosriekstu konfektes jeb trifeles, kas gatavotas no piena. Vai lazdu riekstu vai pistāciju konfektes, kas būs jo īpaši atbilstošas svētkiem. Bet, ja saudzē savu figūru, noteikti pamēģini trifeles "bez grēka" - no žāvētiem augļiem. Lai garšīgi!

Vīģu un tumšās šokolādes trifeles

Foto: Publicitātes attēls

Gardas vīģu trifeles ar mandelēm, pistācijām, tumšo šokolādi un konjaku ņiprumam. Recepti piedāvā "Rimi gardēži".

Lasīt vairāk

Oreo sierakūkas trifeles

Kārdinošas Filadelfijas siera konfektītes ar tumšās šokolādes glazūru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Madara Safronova, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Šokolādes trifeles ar kakao

Foto: Shutterstock

Šokolādes trifeles - saldam kārumam.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku trifeles

Foto: Shutterstock

Ziemassvētku trifeles var pildīt pašizgatavotās kastītēs un pasniegt kā lielisku Ziemassvētku dāvanu!

Lasīt vairāk

Šokolādes un ruma trifeles dāvanu paciņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas tumšās šokolādes trifeles ar pavisam nedaudz ruma. Sasaiņo tās skaistā kastītē un būsi ieguvis jauku, paša gatavotu dāvanu svētkos.

Lasīt vairāk

Bez grēka trifeles no datelēm un riekstiem

Foto: DELFI

Kuram gan nekārojas kas salds? Taču ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas marcipāna konfektes ar šokolādi un pistācijām

Foto: Shutterstock

Mājās gatavotas marcipāna konfektes - gan pašu priekam, gan dāvaniņām Ziemassvētkos! Recepte no portāla "Cālis.lv" arhīva.

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un medus konfektes

Foto: Shutterstock

Medus konfektes ar lazdu riekstiem un žāvētām dzērvenēm iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās noderēs, klājot galdu arī latviskā stilā.

Lasīt vairāk

Ķirbju konfektes

Līdz Ziemassvētkiem vairs nav tālu... Zinu, zinu, teiksiet, nav pareizi tā teikt oktobrī, jo veikalos tikai tagad sāksies Helovīnu sīkumu bums, un tikai pēc tam nāks Ziemassvētki. Ikdienā tiešām vēl nejūt svētku tuvošanos, vēl pat lapas nav nokritušas no kokiem. Bet sirdī? Un arī tīri no praktiskās puses?

Lasīt vairāk

Šokolādes konfektes kokosriekstu skaidiņās

Foto: Shutterstock

Šokolādes konfektes - jaukai nodarbei un gardam rezultātam gatavojam kopā ar bērnu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!