Foto: Shutterstock
Ja ledusskapja dārzeņu kastē glabājas kabači vai cukīni, visbiežāk tos izmantojam, apcepot uz pannas ripiņas mīklas panējumā. Bet tas nebūt nav vienīgais veids, kā iekļaut ēdienkartē zaļos dārza labumus.

Piekritīsiet, ka reizēm nedēļas nogalē arī prāts ieslēdzies atpūtas režīmā, un domas nemaz neraisās par un ap radošām ierosmēm attiecībā uz gatavošanu. Labi, ka ir ''Tasty'', kas palīdz un rosina idejas, citādi būtu jāpaliek tukšiem vēderiem.

Tā kā šobrīd pilnā sparā rit kabaču un cukīni sezona, piedāvājam sulīgo dārzeni pagatavot kā neierastāk, piemēram, izcepot plācenīšus, maizi, ruleti vai pat sāļo kūku, kas noteikti būs pārsteigums viesiem vai mājiniekiem. Turpinot neparasto kabaču un cukīni ēdienu sarakstu, jāpiemin arī kraukšķīgie salmiņi, laiviņas, čipsi un ikri, kas ideāli papildinās uzkodu galdu, bet pamatīgākai maltītei aizvēlies receptes nūdelēm vai atspirdzinošai zupai.

Lai radošiem atklājumiem piepildīta gatavošana!

Kraukšķīgie cukīni čipsi

Cukīni var pagatavot ļoti dažādi, bet vai esi mēģinājis no tiem izcept kraukšķīgus čipsus? Ir tā vērts!

Lasīt vairāk

Svaigās cukīni nūdeles ar garnelēm

Mūsu dārzs ir pilns ar cukīni un kabačiem, tāpēc meklēju kaut ko jaunu un interesantu! Šīs vasaras patīkamais atklājums - svaigās cukīni nūdeles. Tiešām negaidīti garšīgi, bet ja pievieno garneles, apceptas ķiplokos, - īsts kārums! Tā par šo recepti stāsta Kate, kurai ļoti patīk garšīgi paēst, gatavot, fotografēt un ceļot.

Lasīt vairāk

Fritētas kabaču bumbiņas

Foto: Shutterstock
Vasara nebūtu vasara, ja nepagatavotu kaut ko no pirmajiem kabačiem. Gards našķis būs šīs bumbiņas, ko iemērkt kādā jogurta vai tsadziki mērcē un gardu muti notiesāt.

Lasīt vairāk

Kabaču pastēte jeb smēriņš

Ļoti viegli pagatavojama un aromātiska kabaču pastēte, kura lieliski papildinās rīta grauzdiņu vai pusdienlaika omleti. Kabaču daudzums dots aptuveni, galā iegūsi apmēram puslitru pastētes.

Lasīt vairāk

Kabaču 'pirkstiņi' ar sieru

Gardie un kārdinošie kabaču "pirkstiņi" noderēs gan kā rudenīga uzkoda nelielai ballītei, gan kā vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas pēc darba dienas.

Lasīt vairāk

Sāļā kabaču torte

Sāļās kabaču minitortītes būs interesanta uzkoda svētku galdam vai neparastākas brokastis vai vakariņas ikdienā. Izmēģini! No norādītajiem daudzumiem sanāk divas kabaču tortītes, ņem vērā, ka pagatavošanai nepieciešamas divas bļodiņas.

Lasīt vairāk

Kabaču rulete ar sēnēm

Foto: mosfood
Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.

Lasīt vairāk

Saldās kabaču pankūkas

Gardas kabaču pankūkas ar karamelizētām maliņām. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Evulītes krājumiem.

Lasīt vairāk

Kabaču ikri

Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.

Lasīt vairāk

Kabaču maize

Viegla, garda maizīte ar kabaču skaidiņām un kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Burkānu un kabaču tarte

Foto: Shutterstock
Kārdinoši glīta burkānu un kabaču tarte jeb plātsmaize. Vispiemērotākā šīs "kūkas" cepšanai būs apaļa forma. Groziņam izmanto jau gatavo veikalā nopērkamo kārtaino mīklu vai pagatavo trauslo smilšu mīklu mājās.

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock
Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Cukīni salmiņi mīklas panējumā

Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!

Lasīt vairāk

Kabaču-spinātu plācenīši

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Lasīt vairāk

Kabaču 'frittata' jeb biezā omlete

Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.

Lasīt vairāk

Svaigu cukīni salāti ar piparmētru un citronu mērci

Foto: Shutterstock
Veselīgi un ļoti vasarīgi salāti – piparmētru mērcē iemarinētas cukīni strēmeles. Lai maltītei piešķirtu mazliet vajadzīgā sātīguma, pasniedz salātus ar mazajām mocarellas bumbiņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!