Foto: Shutterstock
Štovēti kāposti, desiņas, alus un Oktoberfests – tās ir lietas, kas vairumam no mums veido virspusēju priekšstatu par vācu virtuvi un tradīcijām. Tomēr, kā jau ar daudzām lietām, "rokot" dziļāk saproti, ka tas ir tikai aisberga redzamais slānis. Mūsdienu Vācijas virtuvi veido raibs garšu un krāsu sajaukums, kas radies, ietekmējoties no dažādām kultūrām. Šinī valstī vari ļauties īstam garšu ceļojumam no kraukšķīgajiem sparģeļiem, līdz karija desiņām, turku kebabam un Švarcvaldes ķiršu kūkai. Mūsu apkopotās receptes ietver tikai nelielu vācu bagātīgā kulinārā mantojuma daļu, bet cerams, ka tās kalpos par iedvesmu tavam fantāzijas lidojumam.

Svaigie sparģeļu salāti

Foto: Publicitātes foto


Vienkāršas un veselīgas pusdienas, kas patīkami atsvaidzinās ierasto ēdienkarti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci

Foto: Shutterstock


Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.

Lasīt vairāk

Omlete vācu gaumē

Foto: Shutterstock


Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Skābie kāposti bavāriešu gaumē

Foto: Shutterstock


Skābie kāposti bavāriešu gaumē – kārtīgām saimes pusdienām.

Lasīt vairāk

Berlīneri

Foto: Shutterstock


Berlīneri gan ikdienai, gan svētkiem.

Lasīt vairāk

Vīnes gulašs

Foto: Shutterstock


Vīnes gulašs - izsmalcinātai maltītei.

Lasīt vairāk

Kommorgenvīderi jeb plāno pankūku pildījums ar subproduktiem

Foto: Shutterstock


Kommorgenvīderi jeb plāno pankūku pildījums ar gaļu vislabāk garšo, ja ēd kopā ar Ķīnas saldskābo mērci.

Lasīt vairāk

Alus maize

Foto: Publicitātes foto


Alus maizi var cept cepeškrāsnī vai maizes cepamajā mašīnā.

Lasīt vairāk

Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru

Foto: Shutterstock


Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi – sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.

Lasīt vairāk

Gaļas frikadeles krēmīgā mērcē jeb Kenigsbergas klopši

Foto: Shutterstock


Sātīgām pusdienām gaļas frikadeles jeb Kenigsbergas klopši gardajā un krēmīgajā vīna mērcē.

Lasīt vairāk

Švarcvaldes ķiršu torte jeb 'Kaprīze'

Foto: Shutterstock


'Kaprīze' – garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.

Lasīt vairāk

Sparģeļi ar ceptu olu un sēnēm

Foto: Shutterstock


Klāt sparģeļu laiks! Šīs ēdiens lieliski derēs veselīgām un sātīgām svētdienas brokastīm.

Lasīt vairāk

Šnicele ar sieru un saldo krējumu

Foto: Shutterstock


Šnicele ar saldo krējumu - sieru garda gan karsta ar piedevām, gan atdzisusi uz maizes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!