Foto: Shutterstock
Ja šajā nedēļas nogalē paredzēts klāt kaut nelielu viesību galdu un ciemos aicināt draugus, tad vērts padomāt – ko garšīgu un interesantu tiem pagatavot. Viena no lietām, ar ko izpatikt ēdāju pulciņam, ir gardi salāti, kas garšotu visiem. Lai lieki nebūtu jālauza galva, izvēlējāmies 19 vistas salātu receptes no "Tasty" krājumiem!

Cēzara, Valdorfa vai varbūt Āzijas gaumē? Vistas gaļu – ceptu, tvaicētu vai vārītu – var pagatavot visdažādākajos salātos. Atliek vien saprast, kas sirdij un vēderam tuvāks, un ķerties pie darbiņa. Lai gādātu par to, ka ceptā vai vārītā vistas fileja ir patiesi sulīga, vērts atcerēties dažas vērtīgas lietas. Galvenais vistu nepārsāli pirms laika, nepārgatavo, lai tā nebūtu sausa un iemarinē to pietiekami ilgu laiku.


Vistas gaļai lieliski piestāvēs saldākas un pat pikantākas sastāvdaļas, piemēram, svaigi āboli, vīnogas, granātābols, čili, ananasi. Tāpat nevairies izmantot kādu treknāku mērcīti ar majonēzi, krējumu vai bezpiedevu jogurtu – tās vistas salātiem piestāv daudz labāk, nekā eļļas vai citrusu sulas mērces. Ja nevēlies, lai salāti būtu pārlieku trekni, majonēzi vai krējumu sajauc ar liesāku jogurtu attiecībā 1:2. Ja gribas mazliet pikantāku garšu, salātus papildini ar pustējkaroti (vai pat mazāk) sinepju – tās piešķirs asumiņu maltītei.

  • Ja tev kārojas nedēļas nogalē baudīt salātus ar kūpinātas vistiņas smeķi, receptes atradīsi, lūk, te.


Lai garšīgas brīvdienas!

Vārītas vistas–makaronu salāti ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Krāsaina recepte, ko pievienot ģimenes iecienītāko ēdienu sarakstam. Jo vārīta vista un makaroni garšo gandrīz visiem.

Lasīt vairāk

Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci

Foto: DELFI

Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.

Lasīt vairāk

Figūrai nekaitīgs svētku rasols

Foto: Publicitātes foto

Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Lasīt vairāk

Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.

Lasīt vairāk

Vārītas vistas salāti ar vīnogām

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti garšīgi un ātri pagatavojami vistas salāti no pāris vienkāršām sastāvdaļām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Zusāne.

Lasīt vairāk

Salāti ar vistu, sieru un ananasiem

Foto: Shutterstock

Ārkārīgi vienkārši pagatavojami salāti, kuru gatavošana neprasīs pārcilvēciskas pūles, bet vainagosies ļoti garšīgā rezultātā.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar žāvētu vistu un gurķiem

Foto: DELFI

Zibenīgi pagatavojami pupiņu salāti ar žāvētu vistu un divu veidu gurķiem. Marinētais gurķis un žāvētā vista padarīs tos mazliet pikantākus.

Lasīt vairāk

Rasola alternatīva Holivudas stilā: kā pagatavot kārdinošos Koba salātus

Foto: Shutterstock

Šis tradicionālais amerikāņu virtuves ēdiens ir radies Holivudā jau vairāk kā pirms 80 gadiem. Pateicoties tam, ka sastāvdaļas nesamaisa, bet gan glīti izkārto uz šķīvja, jau no skata vien varen apetītlīgie Koba salāti ir gluži kā radīti viesību galdam un būs izcila izvēle mūžīgi visuresošā rosola vietā. Holivudas salātu garša ir patiešām unikāla – svaiga, bet tajā pašā laikā pikanta un ļoti sātīga, pateicoties īpašai vinegreta mērcei ar zilā siera piedevu.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Krāšņais svētku salātu kārtojums 'Granātu aproce'

Foto: Shutterstock

Svētkos, kad gribas iepriecināt viesus ar neparasti noformētiem un gardiem salātiem, šis krāšņais kārtojums no vārītas vistas gaļas, dārzeņiem, valriekstiem un granātābolu sēkliņām, būs īstā izvēle.

Lasīt vairāk

Valdorfa salāti

Foto: Shutterstock

Valdorfa salāti - īpaši gardi un vienkārši pagatavojami.

Lasīt vairāk

Vistas rasols

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams vistas rasols.

Lasīt vairāk

Cēzara salāti ar vistas fileju

Vienkārši un ātri pagatavojami Cēzara salāti ar vistas fileju.

Lasīt vairāk

Ar Cēzara salātiem pildīti rullīši

Foto: Shutterstock

Ja Cēzara salātu sastāvdaļas ievīstīsi tortiljā vai lavašā, iegūsi ērti baudāmu ēdienu līdzņemšanai uz darbu vai pikniku.

Lasīt vairāk

Salāti ar vārītu vistu, ananasiem un paipalu olām

Foto: Shutterstock

Tik gardi salāti, ka mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Siltie vistas gaļas salāti ar sulīgiem dārzeņiem

Foto: Santa Maria

Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši – ideāla maltīte, kad laikapstākļi nelutina.

Lasīt vairāk

Vasarīgie vistas un rīsu salāti

Apzinos, ka teorētiski vasara vēl ir dažu nedēļu attālumā, tomēr vienmēr ir labi sagatavoties tam, kas mūs sagaida tuvākajā laikā. Kā zinām, vasara nāk roku rokā ar grilētiem ēdieniem, svaigiem dārzeņiem un garšaugiem - to visu atradīsiet šajos salātos: saldus tomātus, sulīgu vistu un aromātisku baziliku.

Lasīt vairāk

Neīstie Cēzarsalāti ar vistas fileju, bekonu un cieto sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Pieļauju, ka ar Cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti. Un tik dekoratīvi un smuki..." raksta receptes autore Gundega Kļava-Onzole.

Lasīt vairāk

Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti

Foto: Shutterstock

Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti ir viegli un gardi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!