Foto: Shutterstock
Pēc svelmainās un pērkona negaisiem bagātās nedēļas nogales atkal pienākusi daudzu jau tā ne pārāk ieredzētā pirmdiena, turklāt šoreiz – jau ar rudenīga vēsuma dvesmu. Tas liek domāt, ka vakariņās ar dārzeņu salātiem vien nebūs līdzēts, un gribēsies baudīt ko sildošāku un mājīgāku, bet gana ātri pagatavojamu. Kā būtu ar makaronu zupu?

Mums šķiet, ka tā ir lieliska ideja! Ne velti arī itālieši, kas ir visā pasaulē izlavēti gardēži, iecienījuši remdēt izsalkumu ar minestroni – vieglu dārzeņu zupiņu, parasti bez gaļas piedevas, ko papildina ar pupiņām (ērtības labad iesakām izmantot konservētās), sauju pastas un, protams, arī kādu karotīti rīvēta cietā siera.

Pavisam vienkārša piena zupa ar makaroniem, kā nekas cits, palīdzēs atsaukt atmiņā bērnību. Iespējams, šī zupīte tavās mājās nav celta galdā tik ilgi, ka jau ir aizmirsies, cik lieliski tā garšo – it īpaši, piekožot klāt svaigas baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviestiņu.


Ja vēlies pagatavot zupu ar gaļu, tradicionālajai vistas zupiņai rīsu vai kartupeļu vietā pievieno makaronus – šādi zupa izdosies īpaši tumīga un sātīga. Kaut gan zupas papildināšanai vari izmantot jebkāda veida pastu, labāk izvēlies mazāka izmēra makaroniņus, jo tie piebriedīs ātrāk, zupā izskatīsies glītāk, un viruma konsistence būs viendabīgāka. Tikai, lūdzu, nepārcenties – lai uzlabotu zupas konsistenci, pietiks vien ar sauju pastas, jo, ja piebērsi pārāk daudz makaronu, tiem uzbriestot, gardā zupa pārvērtīsies par nebaudāmu ķopsi.

Makaronus pievieno 5-7 minūtes pirms zupas vārīšanas beigām, lai tie saglabātu savu formu, jo pasta turpinās briest arī tad, kad zupas katliņš jau būs nocelts no uguns. Citus likumus, kas jāņem vērā, lai zupa izdotos nevainojami garda un ēdāji nespētu vien beigt slavēt tavas kulinārās prasmes, atradīsi te.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!