Foto: Shutterstock
Par pieaugušajiem skaidrs ir viens – tie atradīs laiku, lai paēstu, tad, kad būs izdevība. Taču šoreiz padomāsim par mazākajiem ēdājiem, tiem, kas izsalkuši pēc garas dienas pārrodas no bērnudārza vai skolas. Ko ātri pagatavot mazajiem ģimenes locekļiem tad, kad vecāki ir noguruši un it nemaz negrib ilgi stāvēt pie plīts, bet gan atpūsties?

Lūk, dažas idejas, kas būs ne tikai ātri pagatavojamas, bet arī ļoti gardas un daudzveidīgas produktu ziņā! Ja bērniem prasītu, kas ir viņu vismīļākais ēdiens, topa virsotnes noteikti iekarotu kartupeļi, makaroni ar sieru un kāda desmaizīte. Mēs, protams, nerunājam visu bērnu vārdā, bet ir tādi mazie gardēži, kam nepatīk sarežģīt lietas.

Tomēr, lai dažādotu ēdienkarti, bez makaroniem ar sieru un kartupeļu biezputras var pamēģināt arī ko citu. Piemēram, skābeņu krēmzupu, ko pagatavot ir ļoti ātri un kas ir priecīgi zaļā krāsā. Bērniem noteikti patiks ēdiens, ko var paņemt rokās, tāpēc vecāku labākie draugi būs lavaša un tortiljas lapas – tās var sapildīt ar visu, kas bērniem garšo, un apcept uz pannas. Bērni būs paēduši, bet pavāri varēs atpūsties!

Fiksā skābeņu un spinātu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Vienkārša, ātra un pavasarim ļoti atbilstoša krēmzupa no skābenēm un spinātiem. Zupu var ēst gan siltu, gan aukstu.

Lasīt vairāk

Medū karamelizēti banāni ar kanēli, pekanriekstiem un jogurtu

Foto: Publicitātes attēls

Ātri pagatavojams un veselīgs pēcpusdienas našķis kā bērniem, tā pieaugušajiem. Pekanriekstu vietā var izmantot arī citus riekstus, kas bērniem pašiem labāk garšo.

Lasīt vairāk

Kartupeļu njoki ar tomātu mērci, baziliku un cieto sieru

Foto: Publicitātes attēls

Maltīte itāļu gaumē – kartupeļu klimpiņas jeb njoki (gnocchi) ar sātīgu tomātu mērci, baziliku un cieto sieru. Šis ēdiens būs lieliski piemērots steidzīgajiem un tiem, kuriem patīk garšīgi paēst un maz laika pavadīt virtuvē.

Lasīt vairāk

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Foto: Publicitātes attēls

Viegla maltīte kā ikdienai, tā svētku reizēm, kad jāpabaro viesi ar ko interesantu un rokās paņemamu. Ja gadās, ka bērni pārnāk no skolas izsalkuši, šī būs īstā maltīte, ar ko viņus ātri pamielot, jo gatavošana aizņems vien 10 minūtes.

Lasīt vairāk

Ķiploku eļļā sautēti mazie burkāniņi ar humusu

Foto: Publicitātes attēls

Garšīgi un maigi burkāniņi, pašu taisīts humuss un mazliet ķiploka asumiņam – maltīte reizēm, kad ātri jāpabaro visizsalkušākos.

Lasīt vairāk

Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem

Foto: DELFI

Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi

Foto: Publicitātes attēls

Tortiljas lapas sainītis burito vienmēr būs ērta maltīte, ko ēst, turot rokās. Ātrām vakariņām burito sapildi ar omleti, kas papildināta ar tomātiem un avokado.

Lasīt vairāk

Superātrie makaroni ar sieru un dārzeņiem - pagatavojami vienā katliņā

Man vienmēr ir paticis izdomāt jaunus veidus, kā pagatavot makaronus ar sieru - esmu gatavojusi makaronu un siera zupu, makaronu un siera kēksiņus, makaronu un siera picu. Un vēl dažādas variācijas. Kaut kā man tas padodas.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputra ar zaļumiem

Foto: Shutterstock

Reizēm viss garšīgais ir patiesi vienkāršs – atliek vien pagatavot kartupeļu biezputru un sātīga maltīte gatava. Pamēģini samīcītajos kartupeļos iemaisīt siltas paniņas, tās biezputru padarīs kreptīgāku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!