Foto: Shutterstock
Virtuves eksperimenti virtuvē ne vienmēr nozīmē to, ka veikalu plauktos jāsteidz meklēt nepazīstamas sastāvdaļas. Kaut ko jaunu un gardēžiem pavisam neierastu vari pagatavot arī no ļoti labi pazīstamām sastāvdaļām. Šoreiz tas ir ziedkāposts jeb puķkāposts – izcili kraukšķīgs un kāri šmakstināms. No šī dārzeņa var ne tikai izvārīt gardu zupu, bet arī pasniegt pavisam neordinārā formā, piemēram, gardumā, kas atgādina karbonādi. Tāpēc pašiverējam "Tasty" virtuālajā recepšu grāmatā un atradām 17 receptes gan klasikas piekritējiem, gan tiem, kas alkst pagatavot ko nekad nenogaršotu!

Ziedkāposta gatavošana it nemaz nav sarežģīta – to var izcept gan veselu, gan izsautēt tā "ziediņus" (gabaliņus), gan sacept rīvmaizē gluži kā šniceli. Tā kā ziedkāpostus nav ilgi jāgatavo, no tiem sanāks ļoti gardi ātrie sacepumi, ar kuriem pabarot lielāku ēdāju bariņu. Bet, ja gribas galdā celt ko neparastāku – izcep cepeškrāsnī veselu ziedkāposta galviņu, kas iepriekš nedaudz novārīta buljonā vai garšvielās.

Tāpat ziedkāposts ir dikti gards arī sasmalcinātā veidā – tas noderēs kā piedeva gaļas maltītēm, piemēram, rīsu vietā. Bet apņēmīgākie var sasmalcināto ziedkāpostu izmantot pat par picas pamatni.

Un kur nu bez uzkodām – ar ziedkāpostiem ierastie krabju nūjiņu salāti mainīsies līdz nepazīšanai, bet mīklā panētie dārzeņa gabaliņi debešķīgi garšos ar kādu krējuma mērcīti. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!