Foto: Shutterstock

Vijīgās nūdeles ir visai universāls produkts – tās varam izvārīt tāpat, pievienot vokpannā apceptiem dārzeņiem un gaļai, izvārīt gardā vistas zupā un pat ievīstīt tajā gardu pildījumu, lai pasniegtu kā uzkodas. Pavasarīgām maltītēm piestāvēs kā kviešu nūdeles, tā olu un rīsu nūdeles – atliek tikai pagatavot!

Taču, pirms izvēlies kādu no Tasty.lv virtuālās pavārgrāmatas receptēm, vēlreiz pārliecinies, kā tieši tās gatavot. Piemēram, kviešu nūdeles būs jāvāra, bet trauslās rīsu nūdeles var vien apliet ar verdošu ūdeni un uzbriedināt. Tāpēc, ja rīsu nūdeles pievieno zupai, nedari to jau pašā vārīšanas sākumā.

Gatavojot nūdeles vokpannā, jārīkojas ļoti veikli. Kad lielajā pannā tiek apcepti dārzeņi, gaļa vai garneles, novārītās nūdeles pārējām sastāvdaļām pievieno tad, kad tās teju, teju gatavas. Nūdeles apcep vokpannā, strauji apmaisot un mētājot tās pa pannu, lai vienmērīgi sajauktos ar mērci un pārējām sastāvdaļām. Ja roka jau ietrenēta, tad klāt piesit arī jēlu olu, kas straujajā gatavošanā sajauksies ar pārējām sastāvdaļām un vienmērīgi izcepsies karstumā.

Rīsu nūdeļu rullīši ar avokado, gurķi un redīsiem

Pavasara rullīši jeb spring rolls ir no Āzijas virtuves nācis gardums, kuru iesakām baudīt kopā ar sojas mērci. Rullīšu būtība ir pavisam vienkārša – plānajā rīsu papīrā ietin dārzeņus, kas vislabāk iet pie sirds, pievieno nedaudz sezama sēkliņu kraukšķīgumam un visu tin ciet.

Lasīt vairāk

Dārzeņu nūdeles ar tītara gaļas bumbiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgas un gardas tītara gaļas bumbiņas, pasniegtas kopā ar cukīni un balto redīsu nūdelēm, kas sajauktas ar konservētu tomātu mērci. Veselīgi, gardi un interesanti – trīsvienība, kas padara ikvienu maltīti lielisku.

Lasīt vairāk

Rīsu nūdeles ar garnelēm un zirnīšiem

Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.

Lasīt vairāk

Makaroni ar cukīni nūdelēm un tītara gaļas bumbiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīgām pusdienām vajag vien nedaudz gaļas un kādu atbilstošu piedevu. Tāpēc garie linguine makaroni (kas, starp citu, atgādina spageti), papildināti ar cukīni nūdelēm un maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē, būs tieši laikā, lai pabarotu ne tikai sevi, bet arī visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā

Foto: DELFI

Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.

Lasīt vairāk

Vokpannā gatavotas olu nūdeles ar liellopa gaļu un koriandru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.

Lasīt vairāk

Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.

Lasīt vairāk

Rīsu nūdeles ar garnelēm un cukurzirņiem

Foto: Publicitātes foto

Vienkārša ātro vakariņu recepte austrumniecisku garšu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Svaigās cukīni nūdeles ar garnelēm

Mūsu dārzs ir pilns ar cukīni un kabačiem, tāpēc meklēju kaut ko jaunu un interesantu! Šīs vasaras patīkamais atklājums - svaigās cukīni nūdeles. Tiešām negaidīti garšīgi, bet ja pievieno garneles, apceptas ķiplokos, - īsts kārums! Tā par šo recepti stāsta Kate, kurai ļoti patīk garšīgi paēst, gatavot, fotografēt un ceļot.

Lasīt vairāk

Olu nūdeles ar šitake sēnēm un Āzijas kāpostu vokpannā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.

Lasīt vairāk

Vienkāršā vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?

Lasīt vairāk

'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.

Lasīt vairāk

Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Ātrais vistas voks ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.

Lasīt vairāk

Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.

Lasīt vairāk

Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē

Foto: Vida Press

Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Neparastie nūdeļu plācenīši

Foto: Shutterstock

"Dažkārt gardākie ēdieni ir tie, kas ir visvienkāršāk pagatavojami. Nūdeles ir demokrātisks ēdiens, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt sniedz sāta izjūtu," stāsta jaunatvērtā Jūrmalas restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers, piedāvājot vienkāršu recepti no senas pavārgrāmatas.

Lasīt vairāk

Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha

Foto: Shutterstock

Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!