Foto: Shutterstock
Pēc garajām Lieldienu brīvdienām, kad, pateicoties nemīlīgajiem laikapstākļiem, teju vienīgās nodarbes bija ēšana vai ēst gatavošana, vairs nav ne mazākās vēlmes stāvēt pie katliem. Tādēļ ne vienu vien nomoka jautājums, kā ātri pagatavot sātīgu maltīti bez liekām pūlēm. Lielisks problēmas risinājums ir olu salāti – šādi tu nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu: ieekonomēsi laiku un naudu, pie viena aiztaupot sev arī kreņķus par vārīto olu tālāko likteni.

Krēmīgos un ļoti sātīgos olu salātus varēsi gan nolocīt tāpat vien, gan ātri uzziest uz maizes, ievīstīt lavašā, satīt tortiljā vai žigli iespiest starp divām tostermaizēm, netērējot nevienu lieku minūti gatavošanai.

Atliek vien cieti novārītas olas un pārējās salātu sastāvdaļas, piemēram, sieru, avokado, zaļos lociņus vai marinētus gurķīšus sagriezt gabaliņos vai sarīvēt, pievienot visiem labumiem karoti skāba krējuma, majonēzes vai bezpiedevu jogurta, kādu drusku sinepju vai mārrutku, un garda maltīte būs gatava, sniedzot ilgstošu sāta sajūtu pat bez kripatiņas gaļas!

Aizvākojamā traukā vai stikla burciņā ielikti olu salāti būs arī ļoti parocīgi līdzņemšanai uz darbu, lai ātri remdētu izsalkumu pusdienās vai starp ēdienreizēm.

Atceries, ka Lieldienās pāri palikušās olas ledusskapī nevajadzētu turēt pārāk ilgi. Izmanto tās vismaz nedēļas laikā pēc vārīšanas. Olas glabā cieši noslēgtā traukā, jo tās uzsūc ledusskapja aromātus.

Lūk, 14 olu salātu idejas iedvesmai no "Tasty.lv" recepšu grāmatas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!