Foto: Shutterstock

Ziemassvētki tik strauji tuvojas, ka vairs jau nav aiz stūra, bet gan atsoļojuši līdz priekšnamam. Viena no tām pašu gatavotajām dāvanām, kuru saņēmējs visvairāk pratīs novērtēt, pavisam noteikti ir kāds garšīgs kārums, kas virtuvē izlolots no sirds. Tāpēc esam apkopojuši 12 burvīgi saldas, kā arī kontrastējoši sāļas recepšu idejas, par kurām tuvinieki, draugi un kolēģi tikai priecāsies, atrodot zem eglītes.

Svētku gardumu klasika visnotaļ ir dažādi cepumi un piparkūkas. Visinteresantākās piparkūkas noteikti būs tās, kurām ir nedaudz atšķirīga un neierasta garša, kā arī košas un saldas glazūras. Bet, ja esi nolēmis dāvināt pašceptus cepumus, iespējas ir teju bezgalīgas, jo sāļo un saldo cepumu variantu ir ļoti daudz. Mēs iesakām sainītī ielikt vismaz divu veidu cepumus, apsiet ar skaistu lentīti un ļauties dāvināšanas priekam.

Un kur nu svētkos bez šokolādes! Ziemassvētkiem piestāv šokolādes trifeles – tik maigas un nepieklājīgi kārdinošas. Ja ar konditora prasmēm esi uz "tu", tad iespaidīgais trifeļu kociņš būs pa spēkam. Mazliet pacietības, un taps dāvana, kuru saņēmējs neaizmirsīs vēl ilgi.

Bet ko uzdāvināt, ja nevēlies ne cepumus, ne šokolādi? Lieliska dāvana būs glīti iesaiņoti banānmaizes kukulīši. Ja pieliekamajā vai pagrabā aizķērusies vēl krietna ziemas ābolu raža, no tiem var pagatavot burvīgu ievārījumu, kas kalpos kā izteikti praktiski garšīga dāvana svētkos.

Krāšņs saldais kociņš no mājās gatavotām trifelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Iespaidīgs un graciozs veids, kā pasniegt vienkāršās un garšīgās saldā krējuma un šokolādes trifeles. Kociņā satilps aptuveni 80 konfekšu, un tas var kalpot kā dāvana kādam mīļam cilvēkam svētkos vai Ziemassvētku galda centrālais objekts.

Lasīt vairāk

Griljāžas groziņi jeb Florentīni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi Parmezāna siera cepumi ar sēkliņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.

Lasīt vairāk

Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.

Lasīt vairāk

Ābolu, dzērveņu un sīpolu 'zapte'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lentu un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.

Lasīt vairāk

Mīkstie kanēļa zefīriņi svētkiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cukuroti, smaržīgi un ak, cik saldi! Gaisīgie zefīri būs ideālais Ziemassvētku našķis ikvienā mājā. Pie reizes, skaisti iesaiņotie zefīra gabaliņi var kalpot kā paša gatavota dāvana svētkos.

Lasīt vairāk

Smilšu mīklas sirsniņcepumi ar dzērvenēm

Foto: Vida Press

Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu konfektes

Foto: Shutterstock

Kokosriekstu konfektes ar mandeles "sirsniņu".

Lasīt vairāk

Šokolādes kūciņas uz kociņa jeb 'cake pops'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam jautrs veids, kā pasniegt individuālas šokolādes kūku porcijas – šokolādes kūkas bumbiņas liek uz kociņiem, un apviļā izkausētā šokolādē. Lielisks variants, kā atsvaidzināt svinību galdu, piedāvājot ko nedaudz atšķirīgu.

Lasīt vairāk

Vienkāršie kokosriekstu-pekanriekstu cepumi

Foto: Vida Press

Grezni cepumi, kurus vari glīti iesaiņot un uzdāvināt kādam īpaši mīļam cilvēkam. Tavas pūles noteikti tiks atzinīgi novērtētas.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku trifeles

Foto: Shutterstock

Ziemassvētku trifeles var pildīt pašizgatavotās kastītēs un pasniegt kā lielisku Ziemassvētku dāvanu!

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas marcipāna konfektes ar šokolādi un pistācijām

Foto: Shutterstock

Mājās gatavotas marcipāna konfektes - gan pašu priekam, gan dāvaniņām Ziemassvētkos! Recepte no portāla "Cālis.lv" arhīva.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!