Foto: Shutterstock
Lai 8. marta rītā viss ritētu kā pa diedziņu, savām sievietēm, vai tā būtu mīļotā, mamma vai darba kolēģes, pārsteigumu vērts sarūpēt jau laikus. Nav noslēpums, ka jebkura sieviete no viena kūkas gabaliņa neatteiksies nevienos svētkos, tāpēc "Tasty", kā jau ierasts, arī šogad mudina kungus pagatavot kādu vienkāršu kūku pašiem. Lūk, 10 receptes, kas būs pa spēkam arī tiem, kas saldumus gatavo teju nemaz!

Atļāvāmies Sieviešu dienas kūku kolekcijā iekļaut tādus gardumus, kas cepeškrāsns darbināšanu neprasa. Atliks vien putot svaigo sieru un saldo krējumu, izkausēt kādu želatīna porciju un sasmalcināt cepumus, lai iegūtu kraukšķīgu un stabilu pamatu kūkai. Visvienkāršākās būs siera kūkas – atliek vien formā salikt sadrupinātos cepumus, virsū uzliet sagatavoto siera masu, bet pašu kūku likt ledusskapī, lai gaida līdz rītam.

Ja zini, ka apsveicamā sieviete vēlas ko citu, tad tām, kuras ievēro slaido līniju, noteikti garšos svaigēdāju braunijs. Tajā nebūs ne treknās olas, ne sviests un citi labumi, kas mēdz uzsēsties uz gurniem. Tiem, kas nebaidās nedaudz lielāku izaicinājumu, iesakām dāmas pārsteigt ar mājās gatavotu "skudru pūzni" vai klasisko tiramisu, kam pretoties spēs reti kura. Lai saldi svētki!

Svaigēdāju brauniji

Foto: Shutterstock

Pavisam citādāks braunijs – bez miltiem, olām un nepieciešamības slēgt iekšā cepeškrāsni. Svaigēdāju braunija pamatā ir dateles, valrieksti un kakao pulveris. To atliks vien pagatavot, nedaudz atdzesēt ledusskapī un varēs baudīt uzreiz.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.

Lasīt vairāk

Saldā šokolādes 'desa' ar marmelādi un riekstiem

Foto: DELFI

Ziemassvētki arī mūsmājās ir laiks, kad atminamies bērnības garšas un galdā ceļam ēdienus, ko varbūt pārējā gada laikā nemaz nekārojas. Viens no tiem ir saldā desa, kas laikā, kad biežāk cepam dažādas kūkas, bija nepelnīti aizmirsta vērtība.

Lasīt vairāk

Citronu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!

Lasīt vairāk

Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!

Lasīt vairāk

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vīnogām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Bez grēka jeb svaigēdāju kūka

Foto: DELFI

Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.

Lasīt vairāk

'Skudru pūznis' ar kondensēto pienu

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams našķis - "Skudru pūznis" ar kondensēto pienu.

Lasīt vairāk

Tiramisu

Foto: Shutterstock

Tiramisu tiek dēvēts arī par eņģeļu un kurtizāņu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes – Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar Amaretto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā liek olas baltumu. Olu dzeltenuma vietā olu liķieri. Savoiardi jeb dāmu pirkstiņu vietā izmanto mīkstas piparkūkas. Šī recepte - no portāla "Cālis.lv" lietotājas Elitochkas krājumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!