Foto: Shutterstock

Visu mīlētāju svētki vairs nav aiz kalniem, līdz Valentīndienai atlikušas vien dažas dienas. Tā kā mēdz teikt, ka mīlestība iet caur vēderu, ceļš uz kāda sirdi pavisam noteikti ir ar šokolādi noklāts. Valentīndienā, uzdāvinot paša gatavotas konfektes, trāpīsi desmitniekā un noteikti atstāsi garšīgu iespaidu.

Tāpēc lūk, dažas gardas, saldas un vienkārši pagatavojamas idejas konfektēm! Visvieglākais variants, kas neaizņems daudz laika – šokolādes konfektes, kurām pa vidu paslēpts kāds kārums – saldi skābie ķirši, kumosiņš riekstu sviesta vai kāda kraukšķīga mandele. Tāpat mīļoto vari pārsteigt ar paša gatavotām marcipāna konfektēm, trifelēm vai griljāžas groziņiem.

Savu garšīgo veikumu neaizmirsti arī apdomāti pasniegt. Iesaiņo konfektes skaistos papīriņos, kastītē vai burvīgā maisiņā, ko pārsien ar samta lentīti. Reizēm taču drīkst būt sentimentāliem, vai ne?

Un zini, kas ir labākais? Nebūt nav jāgaida Valentīndiena, lai pagatavotu šos kārumus. Izdari to jau šodien, lai palutinātu sevi un mīļos!

Franču virtuves klasika – marcipāna konfektes ar saldu glazūru

Foto: Shutterstock

Mīkstās marcipāna konfektes ar baltu pūdercukura glazūru. Marcipāna masa papildināta ar cukurotām apelsīnu miziņām, aprikožu džemu un nelielu daudzumu apelsīnu liķiera. Konfektes tradicionāli gatavo Francijā, un to nosaukums tiek saistīts ar Ēksanprovansas (Aix-en-Provence) pilsētu, jo pēc tās tie ieguvuši savu nosaukumu – Calissons d'Aix, jo šajā Francijas reģionā 16. gadsimtā iegūtas mandeles.

Lasīt vairāk

Oreo sierakūkas trifeles

Kārdinošas Filadelfijas siera konfektītes ar tumšās šokolādes glazūru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Madara Safronova, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un medus konfektes

Foto: Shutterstock

Medus konfektes ar lazdu riekstiem un žāvētām dzērvenēm iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās noderēs, klājot galdu arī latviskā stilā.

Lasīt vairāk

Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi

Foto: DELFI

Pavisam vienkārša konfekšu recepte, kuru ikviens var pagatavot mājās. Nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – šokolāde un zemesriekstu sviests – un formiņas, kur konfektēm sastingt. Šokolādes un zemesriekstu sviesta kumosiņi būs lieliski našķi kā pašiem, tā dāvināšanai. No dotajām sastāvdaļām sanāks 12 konfektes.

Lasīt vairāk

Ķirši šokolādē

Foto: Shutterstock

Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.

Lasīt vairāk

Ķirbju šokolādes konfektes

Foto: Shutterstock

Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu konfektes

Foto: Shutterstock

Kokosriekstu konfektes ar mandeles "sirsniņu".

Lasīt vairāk

Griljāžas groziņi jeb Florentīni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.

Lasīt vairāk

Šokolādes trifeles ar kakao

Foto: Shutterstock

Šokolādes trifeles - saldam kārumam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!