Foto: Shutterstock

Mēs varam cīsiņus pelt, taču ir reizes, kad šis produkts būs īstā izvēle. Ar noteikumu, ka rūpīgi izvērtējam, ko pērkam. Cīsiņi var būt pamats lieliskiem svētku reižu un ballīšu našķiem. It īpaši tad, ja jāapmierina visprasīgāko ēdāju gaume – bērnu!

Retu reizi jau drīkst, tieši tāpēc esam apkopojuši sauju jauku un vienkāršu recepšu, kuru pamatā ir cīsiņi. Derēs kā ballītei, tā brīvdienu brokastīm. Izvēlies tos cīsiņus, kas pašam liekas vislabākie (un kuros ir vispārliecinošākais sastāvs), un ķeries pie darba! Vilini mazos ēdājus pusdienās ar spageti zirneklīšiem – sadur cīsiņos dažus spageti makaronus un uzvāri. Turpinot zvēru tēmu, iemānīt pusdienu šķīvī kotletes varēsi ar cīsiņu bruņurupuča palīdzību.

Bet, ja mājās gaidāmi lielāki vai mazāki ciemiņi – būsim atklāti, pieaugušie taču arī tos nesmādē – tad garšīga izvēle būs iesmiņi vai pīrādziņi. Cīsiņus mīklā pavisam veikli var pagatavot no kārtainās mīklas, atliek vien to sapildīt un likt cepties. Krāsnī ceptie cīsiņu iesmiņi garšos lieliski kopā ar kādu marinētu gurķīti, sinepēm un tomātu mērci.

Cīsiņi spageti jūgā

Foto: Shutterstock

Cīsiņi spageti jūgā - izskatās amizanti un bērni sajūsmā!

Lasīt vairāk

Cīsiņu, bekona un marinētu gurķīšu uzkoda

Foto: Publicitātes attēls

Gaidāmi ciemiņi, bet par uzkodām esi piemirsis? Lūk, viena ļoti ātra, vienkārša un smeķīga ideja – cīsiņi, kas ievīstīti bekonā un pasniegti ar mazu marinēto gurķīti.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar cīsiņiem

Foto: Publicitātes attēls

Fiksā kārtainās mīklas pīrāgu recepte ar cīsiņiem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks astoņi prāvi pīrādziņi, ko notiesāt, kamēr vēl silti.

Lasīt vairāk

Cīsiņu bruņurupuči

Foto: Publicitātes attēls

Kurš teicis, ka nelielām uzkodām jābūt izsmalcinātām. Ēšanu var padarīt itin jautru, kotleti un cīsiņus pārvēršot apetītlīgā bruņurupucī.

Lasīt vairāk

Sirsnīgās brokastis ar garajiem cīsiņiem un ceptām olām

Foto: Privātais arhīvs

Brīvākam rītam, kad vēlies īpaši pārsteigt vai iepriecināt bērnus un mīļoto - sirds formā cepta ola ar cīsiņiem.

Lasīt vairāk

Mafinu pannā cepti pīrāgi ar cīsiņiem jeb cīsiņu rozītes

Foto: Publicitātes attēls

Garšīgs našķis ar cīsiņiem – kārtainās mīklas pīrādziņi. Ap cīsiņiem apvītā siera šķēlīte patīkami kusīs mutē, bet kečups pīrādziņa pamatnē būs jauks pārsteigums ēdājiem.

Lasīt vairāk

Cīsiņu iesmiņi medus – sinepju marinādē

Foto: Publicitātes attēli

Ierastos brokastu cīsiņus iespējams pagatavot arī radoši. Lūk, jautra un garšīga ideja, kā cīsiņus pagatavot cepeškrāsnī un pasniegt kopā ar medus un sinepju mērci!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!