Foto: Shutterstock
Kebabi ir pierādījums tam, ka gardas maltītes gatavošanai nav jāvelta puse dienas, turklāt ar tiem var mieloties gan pusdienās, gan vakariņās, gan, iesaiņotus folijā, paņemt līdzi izbraukumā pie dabas. Ja nolemsi gatavot kebabus, tev nenāksies nožēlot šo izvēli, jo paliks milzum daudz laika, ko veltīt vasarīgām izklaidēm.

Iesākumā tev jāizvēlas maize, kurā tīsi kebaba pildījuma sastāvdaļas: gaļu, salātus un mērci.

Vari izmantot jau gatavu, veikalā nopērkamu lavašu, pitas maizi vai tortilju plācenīšus, bet, ja vēlies kebabu pagatavot no nulles un baudīt tikko no pannas noņemtā, siltā plācenī ievīstītu pildījumu, tad seko šai ātrajai receptei. Pirms tīšanas maizi uzsildi uz grila pannas, cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, jo silts kebabs būs daudz gardāks.

Foto: Shutterstock
  • Izlasot šo padomrakstu, uzzināsi, kā mājas apstākļos pagatavot kebabu pildījumu ar autentisku garšu, kādi dārzeņi izmantojami salātiem un, protams, kā pagatavot īpaši gardu kebaba mērci.


Kad maize, salāti un mērce sarūpēti, atliks vien izvēlēties kādu no 10 receptēm, lai sagatavotu gaļu kebabu pildījumam. ŠIm nolūkam vari izmantot ne vien liellopa, jēra vai vistas gaļu, bet arī zivs filejas gabaliņus. Savukārt gaļas cepšanai vari izmantot ne vien dārza grilu vai speciālu gāzes vertikālo grilu, bet arī cepeškrāsni un pat visparastāko pannu – jebkurā gadījumā sulīgais rezultāts neliks vilties.

Lai labi garšo!

Gardie vistas filejas kebabi ar dārzeņiem

Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.

Lasīt vairāk

Gardie doner kebabi ar liellopa gaļas pildījumu

Kebabus pagatavot mājās nav nemaz tik sarežģīti. Protams, tas prasa nedaudz vairāk laika un pūļu, nekā kebabnīcas apmeklējums, bet, paaicinot talkā ģimeni vai draugus, drīz vien varēsiet mieloties ar gardum gardiem kebabiem, turklāt, izbaudot patīkamo apziņu, ka varat būt pilnīgi droši par to, kas ir kebabu pildījumā.

Lasīt vairāk

Piparotie sinepju kebabi

Liellopa gaļas kebabs viegli pikantā marinādē. Grilē uz karstām oglēm vai cepeškrāsnī, grila režīmā. Pasniedz ar lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Jēra ļuļa - kebabs

Grilēts ļuļa kebabs no jēra gaļas - labākajās Kaukāza tradīcijās.

Lasīt vairāk

Eksotiskais zivs kebabs ar Marokas garšvielām

Iepazīsim jaunas zivis? Lūk, korifēna jeb delfīnzivs (saukta arī par dorado vai mahi-mahi), kas ir ārkārtīgi garda tropisko ūdeņu zivs. Kombinācijā ar no Marokas virtuves nākušo garšvielu mērci, kurā ir mums tik pazīstamās ķimenes, korifēna garšos burvīgi un ieviesīs jaunas, vēl nebijušas vēsmas virtuvē.

Lasīt vairāk

Turku kebabs ar šašliku un svaigo jogurta mērci

Ideja vakariņām - turku kebabi ar šašliku, zaļumiem un svaigu jogurta mērci. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku

Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas kebabs

Maltās gaļas kebabs visgardāk pasniegts ar gurķu mērci, salātiem un pitas maizi.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas kebabi vai bumbiņas ar ķiploku un garšaugu mērci

Ļoti vienkārši pagatavojami vistas gaļas kebabiņi, kas noderēs gan ātrām vakariņām, gan mājas ballītei. Vistas gaļas vietā var izmantot arī tītaru. Izbaudi ar grauzdētu čabatu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!