Foto: Shutterstock

Ziemassvētku mūzikai, pieklusinātām gaismām, kristāla glāžu šķindoņai un līksmām sarunām ir kāds vienojošs elements. Tie ir kokteiļi. Tāpēc, lai svētku laikā viesi varētu izbaudīt viesību atmosfēru, bāra XIII bārmenis Rolands Burtnieks sarūpējis piecus kokteiļus – divus atspirdzinošus bez alkohola (tos varēs baudīt pat bērni), un trīs sildošus un tādus, kas liks viesu sarunām raisīties.

"Ziemassvētki šogad bārā XIII atnāca agri. Sāku gatavoties sezonai, šķiet, jau septembrī, kad uztaisīju pirmo šokolādes bittera uzlējumu. Tad uzreiz sākām arī domāt par karstajiem dzērieniem. Man svētku garša noteikti ir ingvers, tāpēc visiem iesaku šajā laikā nogaršot mūsu kokteili Moscow Mule ar paštaisītu ginger beer [ingveralu]," Tasty.lv par savu svētku kokteiļu iedvesmu stāsta Burtnieks.

Katrs kokteilis ir izsmalcināts un īpašs, kā arī atbildīs ikviena svētku baudītāja gaumei. Tiem, kuri ciena klasiku, iesakām pamēģināt "Smoky gaspačo Mary" – kokteiļa "Asiņainā Mērija" patīkamo uzlabojumu.

Ja ziemas spelgonī ilgojies pēc vasaras, tad šo sajūtu atnesīs divi kokteiļi. Bezalkoholiskais "Vasara ziemā" un ar lavandas garšu bagātais "Lavanda Collins".

Bet pavisam īpašu svētku garšu un sajūtu panāksi, viesiem piedāvājot, vai baudot pats, kokteili "The Early Bird" jeb agro putniņu, kā to varētu latviskot. Izdekorē to ar nedaudz apdedzinātu, vēl sārti kvēlojošu čiekuru un Ziemassvētku sajūta būs klāt, kā likts!

'The Early Bird' jeb kokteilis 'Agrais putniņš'

Dzirkstošs un atsvaidzinošs bezalkoholiskais kokteilis svētku galdam. Īpaši spirgtu garšu kokteilim piešķirs svaigā citronu sula un saldais cidoniju sīrups.

Lasīt vairāk

'Smoky gaspačo Mary' kokteilis

Pikanti sildošs kokteilis, ko pasniegt viesiem vēsos ziemas vakaros. Glāzē ielietais tomātu, čili, mārrutku un degvīna dzēriens ar katru malku atgādinās karstasinīgo spāņu gaspačo.

Lasīt vairāk

Henomela ledus tēja pieaugušajiem

Spirdzinoši sildošs džina un cidoniju sīrupa kokteilis ar Earl Grey tējas sodu.

Lasīt vairāk

Romantiskais 'Lavanda Collins' kokteilis

Salds kokteilis svētku laikam ar izteiktu lavandu aromātu un garšu.

Lasīt vairāk

Kokteilis 'Vasara ziemā'

Vasarīgs spirdzinājums svaigā kokteilī ar zilajām melleņogām, kas ziemas vakarus padarīs īpaši krāšņus. Pasniedz kokteili svētku laika ballītē mazākajiem viesiem vai tiem, kuri alkoholu nemīl.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!