Foto: Shutterstock
Lasis ir ļoti garda un trekna zivs, kuru var pagatavot tik dažādos veidos. Īpaši gards ir cepts lasis. Lai lasis izceptos īpaši sulīgs un aromātisks, maigs un mutē kūstošs, izvēlies vienu no pieciem mūsu ieteikumiem.

Izmanto zaļumus un ceptais lasis iegūs debešķīgus aromātus. Turklāt zaļumi nenomāc tik patīkamo, dabīgo laša garšu. Tu vari izmantot jebkurus zaļumus, kas tev garšo. Sakapā tos, pielej nedaudz olīveļļu, citronu sulu un ierīvē lasi. Tev mājās nav zaļumu? Izmanto pesto, ideāli!

Izmanto rīvmaizi un ceptais lasis būs īpaši sulīgs, krēmīgs. Vispirms iemērc lasi sakultā olā vai majonēzes un sinepju mērcē, pēc tam sakultā olā un cep uz pannas, līdz veidojas zeltaina garoziņa. Ja vēlies, sajauc rīvmaizi ar kapātiem zaļumiem vai čili gabaliņiem.

Izmanto sviestu vai zaļumu sviestu. Ikviens ēdiens kļūst īpaši gards un aromātisks, ja tam pievieno kaut nedaudz sviesta. Pēc tam, kad lasis ir izcepts, liec uz tā gabaliņu sviesta, pasniedz. Sviestam kūstot, aromāti kļūs riekstaini un īpaši vilinoši.

Izmanto skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu. Iemaisi krējumā kapātas dilles un pārlej pāri ceptam lasim. Mērce izcels laša gaļas maigumu, piešķirs ēdienam papildus sulīgumu un veidos nevainojamu garšas buķeti. Ne velti skābā krējuma mērce ir viena no klasiskajām laša piedevām. Tu krējumā vai jogurtā vari iemaisīt arī kariju, kapātus lociņus, pētersīļus. Eleganti!

Izmanto marinādi un kādu brīdi pirms cepšanas lasi izturi tajā. Ja marinādei pievienosi nedaudz medu, kļavu sīrupu vai cukuru, tad cepoties lasis karamelizēsies un iegūs skaistu, brūnu garoziņu. Marinādei pievieno jebkādas garšvielas vai garšaugus, kuri tev ir patīkami un laša gaļa pusstundas laikā sasūksies brīnišķīgos aromātus. Ja lasi cep cepeškrāsnī, pēc kāda brīža vēlreiz nosmērē ar marinādi laša gaļu, lai garšas būtu vēl intensīvākas.

Cepts lasis skābeņu mērcē

Foto: Shutterstock

Skābeņu mērce nevainojami saderas ar ceptu lasi, bet tu vari cept arī āti, mencu vai buti. Pasniedzot ēdienu, lej šķīvī mērci, kurā ieguldi cepto laša gabalu, uzkaisi dažas svaigas skābenes, diļļu zaļumiņus.

Lasīt vairāk

Cepts lasis medus un sinepju marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.

Lasīt vairāk

Laša un spinātu sacepums ar kraukšķīgu kartupeļu garoziņu

Foto: Shutterstock

Brīnišķīgs vakariņu sacepums. Cienīgs, lai pasniegtu nelielās viesībās. Apakšējā kārtā laša gabaliņi pikantā sinepju mērcē, pa virsu raupji saspaidīta kartupeļu biezputra, kas sajaukta ar spinātiem un sakultām olām. Cepoties, veidosies atraktīva un ļoti garšīga sacepuma virsējā kārta. Vēl apetelīgākam izskatam, pa virsu uzkaisi siera skaidiņas, kas kūstot greznos sacepumu. Ja vēlies, vari sacepumu cept vairākās mazās panniņās nevis vienā lielā.

Lasīt vairāk

'Kedžerī' – rīsi ar laša gabaliņiem, kariju un olu

Foto: Shutterstock

Kedžerī ir britu nacionālais brokastu ēdiens, kura saknes meklējamas 19. gadsimta Indijā. Klasisks kedžerī ir karija rīsi, pasniegti ar zivi un vārītu olu. Piedāvājam klasiku papildināt ar pavasarīgajiem diļļu un pētersīļu zaļumiem, izceļot laša sārtos gabaliņus, bet vārītās olas vietā kedžerī var pasniegt ar plaucētām olām. To mīkstais dzeltenums kā mērce bagātinās rīsus un lasi.

Lasīt vairāk

Zaļumos cepta laša fileja ar pastinaku biezeni

Lielisks laša ēdiens ar bagātīgām garšas niansēm, ko sniedz zaļumi un fenhelis, pasniegts ar maigu pastinaku biezeni un sviestā ceptām dārza veltēm – tas garšo labāk, nekā varētu iedomāties!

Lasīt vairāk

Pannā cepts lasis ar tagliatelle makaroniem un tomātu un pesto mērci

Foto: Vida Press

It kā izsmalcināta, bet tajā pašā laikā vienkārša recepte, kas vakariņu vai pusdienu reizei piešķirs īpašu noskaņu.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar pētersīļu pesto

Foto: Vida Press

Šodien vakariņām, rīt - uzkodām! Plānojot ēdienreizes, pagatavo vienai maltītei nedaudz vairāk ēdiena, atlikumu izmanto citā receptē. Piemēram, sekojot šai receptei, pagatavosi sātīgas vakariņas četrām personām, bet, ja nevarēsiet pievārēt visu, atlikušo lasi var sacept kārtainās mīklas pīrādziņos!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!