Foto: Shutterstock
Lai gan Latvijā visā pasaulē iecienītie "Oreo" cepumi ir nopērkami samērā nesen, tie ātri vien arī pie mums ir iemantojuši visai plašu cienītāju pulku. "Oreo" var baudīt gan pārdalot to uz pusēm un no sākuma izbaudot krēm, gan vienkārši tāpat nokraukšķinot visu cepumiņu vai pamērcējot to pienā. Taču, cik cilvēku, tik gaumju! Katrs var atrast savu veidu kā baudīt "Oreo"! Mēs piedāvājam septiņas receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Interneta vietne "Shop" skaidro, ka sākotnēji bijis pieejams arī "Oreo" variants ar citronu meringa garšu, bet ir acīmredzami, kurš no abiem izrādījās veiksmīgāks.

Kopš 1912. gada, kad tika uzsākta "Oreo" ražošana, tie ir kļuvuši par pasaulē iecienītākajiem cepumiem.

Nosaukuma izcelsme joprojām nav skaidra. Neviens nezina, kas slēpjas aiz burtu salikuma “Oreo”. Daži domā, ka nosaukums ņemts no franču vārda "zelts" ("or" no franču val.) jo iepriekš "Oreo" paciņa bija zelta krāsā. Ir vēl daudz un dažādas versijas par to, bet visticamāk, ka šis vārds ir izvēlēts, jo tas ir īss un saprotams.

Dažādās valstīs ir pieejami "Oreo" ar unikālām garšām. Japānā ir zaļās tējas saldējuma, Argentīnā – iebiezinātā piena, Ķīnā – aveņu un apelsīnu, Indonēzijā – melleņu saldējuma. Vai kāds vēlas doties pasaules cepumu tūrē?

Četrus gadus pirms "Oreo" nonākšanas tirdzniecībā, sāka ražot cepumus ar nosaukumu "Hydrox", kas izskatījās ārkārtīgi līdzīgi mūsdienu "Oreo". Tomēr "Oreo" ir ne vien veiksmīgāks nosaukums, bet arī acīmredzami labāks mārketinga departaments.

"Oreo" rada atkarību. Ne jau burtiskā nozīmē. Tomēr pēc eksperimentu sērijas ar laboratorijas žurkām, 2013. gadā zinātnieki atklāja, ka "Oreo" veido pieradumu, kas līdzinās tam, ko rada narkotiskās vielas. Unikālā taukvielu, cukuru un sāls kombinācija liek "Oreo" cienītājiem atgriezties pie tiem atkal un atkal.

Cepumu–krēma attiecība ir nevainojama. "Oreo" cepumiem tā nemainīga: ir 71:29 (cepumi:krēms). Ja esi krēma cienītājs, labāk izvēlēties dubultos "Oreo".

Seko zīmēm! Katra cepuma virsmas raksts sastāv no 12 punktiem, 12 puķēm, 12 svītriņām un 90 rieviņām ap maliņu. Dizaineris acīmredzami bijis duču mīļotājs.

Starptautiskā "Oreo" diena ir 6. marts.

59 minūtes vienam cepumam. Tik daudz laika aizņem viena cepuma pagatavošanas process no sākuma līdz beigām. Par nožēlu, tas notiek rūpnīcā, nevis mazu šokolādi mīlošu rūķīšu darbnīcā.

"Oreo" ēšanas veids mēdz atšķirties atkarībā no ēdāja dzimuma. Sievietes biežāk pirms apēšanas sadala cepumu uz pusēm, kamēr vīrieši to apēd veselu.

Runā, ka "Oreo" cepumi apvienojumā ar piena glāzi spēj uzlabot pat vissliktāko darba dienu, tādēļ piedāvājam septiņas idejas, kā tos likt lietā dzīves saldināšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!