Foto: Shutterstock

Kad tiek runāts par veselīgu uzturu vai diētām, aizvien biežāk tiek piesaukta arī tītara gaļa un tās labās īpašības, kas palīdz ar ēšanu nepieņemties svarā. Tas tāpēc, ka tītara gaļa ir samērā liesa un tajā ir daudz proteīnu, un to īpaši ir iecienījuši sportiska dzīvesveida kopēji. Salīdzinot ar cūkgaļu vai liellopa gaļu, tītara gaļā ir arī mazāk kaloriju. Kāpēc gan nepamēģināt ko veselīgāku par ierasto cūkas karbonādi vakariņās?

Tā kā tītara gaļai ir salīdzinoši maiga garša, no tās izdosies burvīgas gaļas bumbiņas, frikadeles un kotletes. Vēl labāk tītara maltā gaļa garšos, ja tai pievienos smalki sarīvētus dārzeņus, piemēram, burkānus. To var gatavot arī pēc indiešu tradīcijām, pusdienās vai vakariņās pasniedzot garšvielām bagāto kariju ar rīsiem.

Bet, ja ir vēlēšanās pieturēties pie klasiskām vērtībām, iesakām pamēģināt biešu zupu ar tītara gaļu. Ja pieliekamajā aizķērušies vēl pietiekami daudz ķirbju, tad noteikti tie jāpamēģina ar tītara gaļu, veikli apcepti vokpannā. Kādā vieglākā pusdienu reizē ideālas būs tītara kotletes kopā ar kuskusu, kam pievienotas svaigās piparmētras un garda gurķu mērcīte.

Ķirbis ar vistas fileju, pupiņām un sieru

Foto: Shutterstock

Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešama vokpanna. Protams, var izlīdzēties arī ar parastu, samērā dziļu pannu.

Lasīt vairāk

Biešu zupa ar tītara gaļu

Foto: Privātais arhīvs

Garda biešu zupa, kas pagatavota no tītara gaļas. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Evija. Viņas ģimene to ļoti iecienījusi izteiktās un vienreizējās garšas dēļ.

Lasīt vairāk

Gards un sulīgs tītara šķiņķa cepetis

Veselīga izvēle svētku galdam - gards un sulīgs tītara šķiņķa cepetis. "Nereti nākas dzirdēt, ka ēdiens bez sāls jau nav nekāds ēdiens, tas neesot garšīgs, tāpēc mēģinājām šīs runas atspēkot, un tītara cepetim sāls vietā bagātīgi pievienojām dabiskas garšvielas un garšsaknes," stāsta receptes autore, uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem

Foto: Vida Press

Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.

Lasīt vairāk

Karijā un tomātos sautēti tītara šķiņķa gabaliņi

Foto: Vida Press

Sātīga un sildoša pusdienu recepte, kurā tītara gaļu var aizvietot arī ar vistas šķiņķīšiem. Tiesa, ar tītara gaļu maltīte būs daudz veselīgāka un ne tik trekna.

Lasīt vairāk

Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci

Foto: Shutterstock

Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas bumbiņas ar čili mērci

Foto: Vida Press

Dārzeņu un maltās tītara gaļas bumbiņas būs jaunas vēsmas virtuvē, varbūt pat aizstājot ierasto un tik iemīļoto frikadeļu zupu. Pikantumu maltītei piešķirs čili un ingvers.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!