Foto: Shutterstock kolāža
Katru reizi, gardu muti šņakstinot pildītās paprikas, nodomājam, ka šo ēdienu vajadzētu gatavot biežāk. Īpaši vasaras sezonā būtu grēks dzīvespriecīgi košos dārzeņus neiekļaut ēdienkartē, jo paprika ir gluži vai radīta tam, lai tiktu piepildīta ar garšīgu saturu. Kaut visbiežāk pildījuma pamatā ir maltā gaļa un rīsi, tomēr "Tasty" ideju krājumos ir vēl daudz un dažādas apetīti rosinošas garšu varācijas.

Pildīšanai vari izmantot gan ierasto sarkano, oranžo un zaļo papriku, gan gaiši zaļos bulgāru piparus, kam ir plānāka miziņa un īpaši izteikts aromāts.

Ja vēlies pildījumam izmantot gaļu, vari izvēlieties tradicionālo cūkgaļu vai liellopa gaļu, kā arī liesāko vistas, tītara vai teļa gaļu. Gaļas masai vari pievienot arī dažādus graudaugus (rīsus, kuskusu, pērļu grūbas, bulguru, griķus utt.), dārzeņus (rīvētu burkānu, cukīni, sīpolus, ķiplokus, selerijas sakni utt.) un kapātus garšaugus – šādi pildījums būs daudz sulīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.

Ja gaļas pildījumam pievienosi iepriekš nenovārītus graudaugus, tad nepiepildi paprikas pārlieku cieši, rēķinoties ar to, ka sautēšanas procesā graudaugi piebriedīs un pildījums velsies pāri malām.

Foto: Shutterstock

Ja gaļa ir izslēgta no tavas ēdienkartes, tad gana labi garšos arī paprika ar dažādu graudaugu un rīvētu vai kapātu dārzeņu un sēņu pildījumu, kas papildināts ar dažāda veida sieriem – vari izmantot gan smalki sarīvētu cieto sieru, gan fetas tipa mīkstos sierus, gan krēmsieru, lieliski kūstošo mocarellu vai rīvētu Holandes tipa sieru.

Arī paprikas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi. Vari piepildītos piparus gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī, sutināt mērcē vai pat grilēt. Izcili garšos pildīta paprika, kas pārlieta ar pašgatavotu Marinara mērci (recepte te) un sutināta cepeškrāsnī vai katliņā.

Foto: Shutterstock

Gatavos piparus devīgi pārkaisi ar zaļumiem un pārlej ar mērci vai buljonu, kurā tie sautējušies. Tad atliek tikai papildināt piparus ar krietnu karoti vēsa skābā krējuma vai kādu pašgatavotu mērci – ķiplokotā tzatziki mērce te būs īsti laikā un vietā (recepti meklē te).

Ja vēlies, vari pasniegt pildītu papriku arī kā auksto uzkodu, tā lieliski garšos un izskatīsies glīti pildīta ar siera salātiem, atdzesēta un sagriezta šķēlēs vai daiviņās.

Foto: Shutterstock

Pikniku sezonā debešķīgs kārums būs gareniski uz pusēm pārgrieztas paprikas, kas pildītas ar gaļas masu vai citiem labumiem pēc izvēles, ievīstītas folijā un ceptas uz grila, nobeigumā paverot sainīti un devīgi pārkaisot pildījumu ar siera kārtu. Kolīdz siers pakusīs, ēdienu nekavējoties cel galdā!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!