Pildīšanai vari izmantot gan ierasto sarkano, oranžo un zaļo papriku, gan gaiši zaļos bulgāru piparus, kam ir plānāka miziņa un īpaši izteikts aromāts.

Ja vēlies pildījumam izmantot gaļu, vari izvēlieties tradicionālo cūkgaļu vai liellopa gaļu, kā arī liesāko vistas, tītara vai teļa gaļu. Gaļas masai vari pievienot arī dažādus graudaugus (rīsus, kuskusu, pērļu grūbas, bulguru, griķus utt.), dārzeņus (rīvētu burkānu, cukīni, sīpolus, ķiplokus, selerijas sakni utt.) un kapātus garšaugus – šādi pildījums būs daudz sulīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.

Ja gaļas pildījumam pievienosi iepriekš nenovārītus graudaugus, tad nepiepildi paprikas pārlieku cieši, rēķinoties ar to, ka sautēšanas procesā graudaugi piebriedīs un pildījums velsies pāri malām.

Ja gaļa ir izslēgta no tavas ēdienkartes, tad gana labi garšos arī paprika ar dažādu graudaugu un rīvētu vai kapātu dārzeņu un sēņu pildījumu, kas papildināts ar dažāda veida sieriem – vari izmantot gan smalki sarīvētu cieto sieru, gan fetas tipa mīkstos sierus, gan krēmsieru, lieliski kūstošo mocarellu vai rīvētu Holandes tipa sieru.

Pildīta paprika – gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem: 12 'ņammīgas' receptes
Foto: Shutterstock

Arī paprikas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi. Vari piepildītos piparus gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī, sutināt mērcē vai pat grilēt. Izcili garšos pildīta paprika, kas pārlieta ar pašgatavotu Marinara mērci (recepte te) un sutināta cepeškrāsnī vai katliņā.

Gatavos piparus devīgi pārkaisi ar zaļumiem un pārlej ar mērci vai buljonu, kurā tie sautējušies. Tad atliek tikai papildināt piparus ar krietnu karoti vēsa skābā krējuma vai kādu pašgatavotu mērci – ķiplokotā tzatziki mērce te būs īsti laikā un vietā (recepti meklē te).

Ja vēlies, vari pasniegt pildītu papriku arī kā auksto uzkodu, tā lieliski garšos un izskatīsies glīti pildīta ar siera salātiem, atdzesēta un sagriezta šķēlēs vai daiviņās.

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!