Pildīta paprika – gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem: 12 'ņammīgas' receptes

Pildītas paprikas recepte
Foto: Shutterstock

Paprikas forma ir gluži kā radīta tam, lai tiktu piepildīta ar garšīgu saturu. Visbiežāk paprika tiek pildīta ar malto gaļu un rīsiem, tomēr "Tasty" ideju krājumos ir vēl daudz un dažādi garšīgi pildījumu veidi, kas noderēs gan veģetāriešiem, gan pārliecinātiem gaļēdājiem, gan namamātēm, lai pārsteigtu viesus, ceļot aukstajā galdā ar salātiem pildītu, šķēlēs sagrieztu papriku.

Pildīšanai vari izmantot gan ierasto sarkano, oranžo un zaļo papriku, gan gaiši zaļos bulgāru piparus, kam ir plānāka miziņa un īpaši izteikts aromāts.

Ja vēlies pildījumam izmantot gaļu, vari izvēlieties tradicionālo cūkgaļu vai liellopa gaļu, kā arī liesāko vistas, tītara vai teļa gaļu. Gaļas masai vari pievienot arī dažādus graudaugus (rīsus, kuskusu, pērļu grūbas, bulguru, griķus utt.), dārzeņus (rīvētu burkānu, cukīni, sīpolus, ķiplokus, selerijas sakni utt.) un kapātus garšaugus – šādi pildījums būs daudz sulīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.

Ja gaļas pildījumam pievienosi iepriekš nenovārītus graudaugus, tad nepiepildi paprikas pārlieku cieši, rēķinoties ar to, ka sautēšanas procesā graudaugi piebriedīs un pildījums velsies pāri malām.

Ja gaļa ir izslēgta no tavas ēdienkartes, tad gana labi garšos arī paprika ar dažādu graudaugu un rīvētu vai kapātu dārzeņu un sēņu pildījumu, kas papildināts ar dažāda veida sieriem – vari izmantot gan smalki sarīvētu cieto sieru, gan fetas tipa mīkstos sierus, gan krēmsieru, lieliski kūstošo mocarellu vai rīvētu Holandes tipa sieru.

Pildīta paprika – gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem: 12 'ņammīgas' receptes
Foto: Shutterstock

Arī paprikas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi. Vari piepildītos piparus gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī, sutināt mērcē vai pat grilēt. Izcili garšos pildīta paprika, kas pārlieta ar pašgatavotu Marinara mērci (recepte te) un sutināta cepeškrāsnī vai katliņā.

Gatavos piparus devīgi pārkaisi ar zaļumiem un pārlej ar mērci vai buljonu, kurā tie sautējušies. Tad atliek tikai papildināt piparus ar krietnu karoti vēsa skābā krējuma vai kādu pašgatavotu mērci – ķiplokotā tzatziki mērce te būs īsti laikā un vietā (recepti meklē te).

Ja vēlies, vari pasniegt pildītu papriku arī kā auksto uzkodu, tā lieliski garšos un izskatīsies glīti pildīta ar siera salātiem, atdzesēta un sagriezta šķēlēs vai daiviņās.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka