Foto: Shutterstock
Veikalā maltajai gaļai ir akcijas cena vai apnicis cept kotletes? Ir ļoti daudz citu variantu, kā garšīgi pagatavot malto gaļu. "Tasty" izvēlējās 17 receptes, kas būs ideāli piemērotas vakariņām ģimenes lokā!

Visgardākā maltā gaļa būs tāda, kas ir tikko malta, nav pārāk liesa un ir ar nelielu daļu treknumiņa. Svaiga un kvalitatīva maltā gaļa būs rozā krāsā, ar neitrālu gaļas aromātu, konsistence tai mitra, bet pati gaļa – pietiekami elastīga. Malto gaļu izlieto tajā pašā dienā, kad tā iegādāta, jo tā ātri bojājas. Ko no tās pagatavot?

Samalta gaļa ir lieliski piemērota ne vien frikadeļu savelšanai, bet arī pildīšanai un mērcēm. Pamēģini pagatavot frikadeļu zupu ar tomātiem un pupiņām, tomātu mērcē sutinātas gaļas bumbiņas vai malto gaļu lapu kāpostu mundierī. Šobrīd jo īpaši aktuāli ir kabači, tāpēc apvieno divas garšīgas lietas vienā un sapildi ar gaļu kabaču laiviņas. Ja pie mājas aug kāda vīnoga, izmanto auga lapas, lai pagatavotu dolmas. Iespēju ir gana daudz, vajag tikai ķerties pie maltītas gatavošanas!

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Pildīti jaunie kabači ar malto gaļu un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša un garda recepte, kā likt lietā jaunos kabačus. Atliek vien sapildīt ar malto gaļu un sieru, ielikt cepeškrāsnī un pusstundas laikā maltīte gatava!

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Viltotie kāpostu tīteņi

Foto: DELFI

Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.

Lasīt vairāk

Sulīgās gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

Gaļas bumbiņas noteikti ir viens no tiem ēdieniem, ko pagatavot ir katram pa spēkam, turklāt tas labi saderēs pie dažādām piedevām – rīsiem, kartupeļiem, makaroniem un pat grilētiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Maltās gaļas bumbiņas itāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiska un itāliska pastas ēdienu piedeva – tomātu mērcē sutinātas cūkgaļas frikadeles. Pasniedz kopā ar nūdelēm vai smalkāka izmēra spageti, pa virsu kaisot sarīvētu cieto sieru.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Dolma

Foto: Shutterstock

Dolma - rīsi un maltā gaļa, pildīti vīnogu lapās.

Lasīt vairāk

Boloņas mērce ar ķirštomātiem

Foto: Vida Press

Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

Lasīt vairāk

Gardās gaļas bumbiņas zviedru gaumē - ātri un sātīgi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gaļas bumbas ir viens no zviedru virtuvē biežāk sastopamajiem ēdieniem. Pagatavo tās pusdienās un baudi ar dažādām piedevām, kā arī dārzeņiem, pārkaisot ar zaļumiem vai sieru!

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem

Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Foto: Shutterstock

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Frikadeles kāpostlapu mundierī

Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni'

Foto: Shutterstock

Pildītos kabačus var gatavot dažādi - šajā reizē iesakām izmēģināt pikantos kabaču gredzenus ar malto gaļu, rīsiem un siera, tomātu, ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock

Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!